ANBO webinars

anbo-webinars-overzicht
Click outside of the modal to close it

Toekomstige webinars


Webinar Belasting & toeslagen - 13 april

Alles over Toeslagen
Op dinsdag 13 april om 14.30 uur organiseert ANBO het tweede Belasting Webinar. Deze keer gaat het over Toeslagen. Expert Alex van Scherpenzeel geeft onder andere antwoord op de vraag of u recht heeft op huur- en/of zorgtoeslag. Klik hier voor mee informatie en om u aan te melden voor dit webinar!

Webinar Slim Wonen - 18 mei

Op dinsdag 18 mei om 14:30 uur houden we een webinar over slim wonen. Meer informatie volgt binnenkort. 

Webinars terugkijken:

Inloggen ANBO webinars op ANBO-TV

KLIK HIER om in te loggen 

Instructievideos webinars op ANBO-TV

Bekijk hieronder de volgende videos:

  • Hoe log ik in als ik voor het eerst een ANBO webinar ga volgen (U logt in met het tijdelijk wachtwoord dat u van ons per email heeft ontvangen)
  • Hoe log ik in met mijn eigen wachtwoord (U heeft dus voor een vorig webinar al een eigen wachtwoord aangemaakt)
  • Ik wil een webinar nog een keer bekijken. Hoe kan ik dat doen?
  • Wie zijn de sprekers?
  • Hoe stel ik een vraag tijdens een ANBO webinar?
Click outside of the modal to close it

Hoe werkt een poll tijdens een webinar? 

Een poll is een mini-opiniepeiling. We stellen u een vraag met 4 mogelijke antwoorden. U kunt eenvoudig één antwoord aanklikken. Vervolgens krijgt u te zien hoeveel procent van de deelnemers elk antwoord heeft gegeven. Het deelnemen aan een poll is anoniem en niet verplicht. 

Click outside of the modal to close it

Veel gestelde vragen en antwoorden

Wat is een webinar?

Een webinar is een online bijeenkomst. Iedereen neemt van achter zijn of haar eigen computer, smartphone of tablet deel aan het event. Het woord webinar is een combinatie van de woorden web en seminar. 

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan het webinar?

U heeft alleen een goede internetverbinding en een computer, laptop of tablet nodig om het webinar te volgen. U volgt vervolgens het webinar in uw eigen internetbrowser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari of Microsoft Edge. U luistert via het geluid van uw computer, laptop of tablet. U heeft geen camera nodig. 

Kunt u mij zien of horen tijdens het webinar?

Nee, wij kunnen u niet zien en niet horen. Als u vragen wilt stellen, maakt u gebruik van de chatfunctie die u ziet nadat u bent ingelogd. 

Kan ik een vraag stellen tijdens het webinar?

Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen. Hiervoor gebruikt u de chatfunctie die u ziet nadat u bent ingelogd. Wij doen onze uiterste best om al uw vragen te beantwoorden!

Hoe log ik in voor het webinar?

U ontvangt de dag vóór het webinar een e-mail met de deelnamelink en een inlogcode. Op de dag van het webinar ontvangt u nog een keer een mail met de deelnamelink en de inlogcode. Een half uur vóór de aanvang van het webinar kunt u inloggen met de deelnamelink en de inloggegevens. Bekijk ook de instructievideos over het inloggen. KLIK HIER

Neemt u voor het eerst deel aan een ANBO webinar? 
Na het inloggen met uw email adres en tijdelijke wachtwoord uit de email, wordt u gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit heeft te maken met de privacy wetgeving. 

Heeft u al een keer een eigen wachtwoord aangemaakt?
In dit geval logt u in met uw eigen aangemaakte wachtwoord

Bent u uw wachtwoord vergeten? 
Op het inlogscherm, kunt u onder de oranje button klikken op: 'wachtwoord vergeten'. U ontvangt daarna een email waarmee u een nieuw wachtwoord aan kunt maken. 

KLIK HIER om naar het inlogscherm te gaan. 

Waarom moet ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

Neemt u voor het eerst deel aan een ANBO webinar?  U logt in met het tijdelijke wachtwoord. Na het inloggen met uw gegevens uit de email, wordt u gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit heeft te maken met de privacy wetgeving. 

Heeft u al een keer een eigen wachtwoord aangemaakt?
In dit geval logt u in met uw eigen aangemaakte wachtwoord

Bent u uw wachtwoord vergeten? 
Op het inlogscherm, kunt u onder de oranje button klikken op: 'wachtwoord vergeten'. 
 

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

Regels waar het wachtwoord aan moet voldoen:

  • Tussen de 8 en 25 tekens
  • Het wachtwoord bevat 1 letter, 1 cijfer en 1 leesteken
  • Het nieuwe wachtwoord is niet hetzelfde als uw naam of email
Wilt u een webinar terugkijken?

U kunt een webinar op 2 manieren terugkijken:

  1. Heeft u inloggegevens van ons ontvangen voor een vorige webinar? Dan kunt u nog een keer inloggen op: https://anbo-tv.nl  U ziet eerst webinars die nog gaan plaatsvinden. Scroll naar beneden totdat u 'Uitzending gemist?' ziet. U klikt vervolgens op het webinar dat u graag wilt terugzien. Bekijk ook de instructiefilm hierboven om te zien hoe u een webinar kunt terugkijken. 
  2. Boven aan deze pagina staan links naar de verschillende webinar pagina's waar u de film van het desbetreffende webinar kunt bekijken.
Wat wordt er gedaan met mijn aanmeldgegevens?

Uw aanmeldgegevens worden alleen door ANBO gebruikt om u een mail te sturen ter bevestiging van uw deelname. U ontvangt ook een mail van ANBO met uw inloggegevens. Uiterlijk een paar weken na het webinar kunt u een mail ontvangen waarin wij u vragen wat u van het webinar vond. Uw aanmeldgegevens worden niet aan derden verstrekt (ook niet aan de partners van de desbetreffende webinars). 

Ik ben onverwachts verhinderd en kan dus niet deelnemen aan het webinar. Wat moet ik doen?

Per webinar zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit betekent dat wij een ander wellicht teleur hebben moeten stellen, omdat het webinar vol was. U hoeft zich niet af te melden als u bent verhinderd en niet kan deelnemen aan het webinar, maar wellicht kunt u wel iemand anders blij maken met uw plaats? U kunt de mail met uw deelnamelink dan doorsturen.