ANBO Standpunt / speerpunt gezondheid & vitaliteit | Hero
Standpunt ANBO over Gezondheid & Vitaliteit

Gezondheid & vitaliteit
Gezondheid & vitaliteit

Iedereen wil graag zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven. Ook de overheid wil stimuleren dat mensen tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen, met als dat nodig is hulp uit de eigen omgeving. Als de gezondheid in brede zin verbetert, kan dat de druk op de professionele zorg verminderen.

ANBO vindt dat de overheid moet investeren om die zelfstandigheid te behouden. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld cursussen en trainingen aanbieden over valpreventie, meer bewegen of leefstijl. Verder moeten mantelzorgers beter worden ondersteund, zodat zij niet overbelast raken. Daarnaast kunnen nieuwe technologieën u helpen langer zelfstandig te blijven, zoals slimme apparaten en online contact met uw arts.

Bent u nog geen lid van ANBO? Word dan nu voordelig lid en betaal het eerste jaar slechts 29,95 euro. Daarna betaalt u 4 euro per maand. 

Word lid van ANBO

ANBO Zorgcollectief

Met het ANBO Zorgcollectief krijgt u korting op en extra's bij uw zorgverzekering. Als lid van ANBO en deelnemer van het zorgcollectief krijgt u korting op aanvullende verzekeringen. Daarnaast profiteert u als lid van extra vitaliteitsvoordeel.

Lees meer