Hulpmiddelen

Soms kunnen een paar simpele hulpmiddelen u helpen om zelfstandig en zelfredzaam te blijven. Met zo’n klein steuntje in de rug houdt u regie over uw eigen leven. En dat is veel waard!

Zo zijn er allerlei 'slimme' apparaten om uw leven in en om het huis comfortabeler te maken, van robot stofzuigers tot verlichting die automatisch aangaat.

Als u een hulpmiddel nodig heeft, kijkt ANBO graag met u mee. Samen kunnen we bijvoorbeeld uitzoeken of u het hulpmiddel (deels) vergoed krijgt. Diverse voordeelpartners bieden u gunstige tarieven voor producten en diensten die uw dagelijkse leven makkelijker maken.

ANBO Advies 

Moet u meebetalen aan huishoudelijke hulp? Heb ik recht op een vergoeding voor een traplift? Wat voor soort hulp biedt de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Deze en nog vele andere vragen komen dagelijks bij ons Adviesteam binnen.

Veel van deze vragen op het gebied van gezondheid en zorg worden op onze website beantwoord. Klik hier voor meer meer informatie over hulpmiddelen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van het Adviesteam. Zij zijn per e-mail (adviesteam@anbo.nl) en per telefoon (0348  46 66 88 op werkdagen tussen 10:00 uur en 15:00 uur)  te bereiken.

En indien nodig komt een van onze ANBO consulenten  bij u thuis voor bijvoorbeeld uw vragen over de Wmo of het voorbereiden van een keukentafelgesprek. 

ANBO Adviesteam

Hulpmiddelen

Er zijn talloze hulpmiddelen beschikbaar, van handige grijpers en drempelhulpen tot innovatie producten als de heupairbag. Onze partner Medipoint heeft een handige hulpmiddelenkiezer, waarmee u eenvoudig de juiste hulpmiddelen kiest voor uw situatie. Als ANBO-lid profiteert u ook nog eens van 10% korting op het volledige koopassortiment van Medipoint en kunt loophulpmiddelen gratis lenen voor maximaal 13 weken.

Slimme apparaten

Wilt u weten welke slimme apparaten er zijn? Lees er hier meer over.