Kunnen wij u helpen?

Op deze pagina vindt u de contactgegevens van het ANBO Hoofdkantoor in Woerden, van onze Ledenservice, Raad & Daad Advieslijn en Belastingservice. Onderaan deze pagina vindt u de veel gestelde vragen, een routebeschrijving. Wilt u een wijziging doorgeven, dan kan dat via het formulier.

Openingstijden en bereikbaarheid

U kunt onze Ledenservice van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereiken op tel. 0348 – 46 66 90.

Bent u lid, dan kunt u 4 uur per jaar gebruikmaken van onze Raad & Daad Advieslijn. Onze collega’s zijn van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur bereikbaar op tel. 0348 – 46 66 88.

Veiligheid Advieslijn

Wilt u meer informatie over woninginbraak of (internet) oplichting en tips over het herkennen, maar vooral voorkomen daarvan? Of wilt u direct een afspraak maken voor een Veiligheidscheck? Neem dan telefonisch contact op met de ANBO hulplijn via telefoon 0348 - 238 591 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). U wordt dan in contact gebracht met een consulent in uw regio. Lees meer 

Gebeld door een 085-nummer?

Bent u gebeld door 085 - 027 16 08? Dan kunt u dit vertrouwen. ANBO belt in sommige gevallen uit met dit nummer. Heeft u een gemiste oproep en belt u dit nummer terug, dan krijgt u een automatisch bericht te horen. Wilt u iemand spreken, dan kunt u het beste met ons bellen op tel. 0348 - 724 618.

Veel gestelde vragen

Wat is ANBO?

ANBO is uw gids voor goed ouder worden. ANBO is een belangenbehartiger voor senioren, opgericht in 1900. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Dat doen we door leden een krachtige stem te geven in landelijke en lokale beleidsbeïnvloeding. We ondersteunen onze leden met kennis, advies en ledenvoordeel. Ons uitgangspunt is: gedeelde belangen gaan voor deelbelangen. We geloven in een maatschappij, waarin een ieders waarde en kwaliteiten tot op hoge leeftijd worden erkend en benut.

Wat zijn de kosten van het ANBO-lidmaatschap?

De kosten voor het ANBO-lidmaatschap bedragen €48,- per jaar*. Hiervoor:

  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Behartigen wij uw belang op het gebied van Inkomen, Gezondheid & Wonen
  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Ontvangt u 7 keer per jaar het ANBO Magazine
  • Bespaart u tot wel €500 per jaar op o.a. zorg en energie
  • Krijgt u korting op uw premie met het ANBO Zorgcollectief
  • Profiteert u van hulp bij uw aangifte met de ANBO Belastingservice
  • Maakt u gratis een afspraak voor een ANBO Veiligheidscheck bij u thuis
  • Geniet u van het ANBO Ledenvoordeelprogramma bij partners
  • Krijgt u tot wel 70% korting op uitjes via de ANBO Ticketshop

*Vastgesteld voor 2021. Wijzigingen voorbehouden.

Wat heeft ANBO bereikt voor haar leden?

Wat we hebben bereikt kunt u lezen in ons jaaroverzicht van 2020: www.anbo.nl/2020.

Wilt u nog iets verder terug in de tijd? Kijk dan eens op onze tijdlijn.

Wat kan ANBO voor mij betekenen?

Wij komen op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren in Nederland. Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan. Namens onze achterban maken wij ons in politiek Den Haag sterk voor een goed ouderenbeleid. Niet alleen in Den Haag, maar ook lokaal bij gemeenten. We zijn daarmee de meest invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal.

Klik hier voor meer informatie over Inkomen

Klik hier voor meer informatie over Gezondheid

Klik hier voor meer informatie over Wonen

Hoe word ik lid van ANBO?

U kunt bellen met de ANBO Ledenservice via telefoonnummer 0348 46 66 90. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook mailen naar ledenservice@anbo.nl. Regelt u het liever online? Klik dan hier.

ANBO biedt hulp bij het invullen van de inkomstenbelasting aan haar leden. Hoe vraag ik dit aan?

Als ANBO-lid kunt u gebruikmaken van onze Belastingservice. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. Ze helpen u graag bij het invullen van uw aangifte zodat u hier geen zorgen over heeft en u krijgt waar u recht op heeft. U kunt ook ondersteuning krijgen bij het aanvragen van uw zorg- en huurtoeslag als u daarvoor in aanmerking komt.

Voor onze hulp bij belastingaangifte gelden twee voorwaarden: dat u woonachtig bent in Nederland én dat het een eenvoudige* aangifte betreft.

*Eenvoudige aangifte: bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u gebruikmaken van de ANBO Belastingservice? Dan kunt u bellen met de Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91. Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook mailen naar ledenservice@anbo.nl.

ANBO-leden komen in aanmerking voor een gratis veiligheidscheck. Hoe vraag ik dit aan? En wat houdt de veiligheidscheck in?

ANBO-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van onze veiligheidscheck. Onze Veiligheidsconsulenten komen bij u thuis en zij doen samen met u een veiligheidscheck. Daarmee brengen ze in kaart welke risico’s er zijn op inbraak en/of brandgevaar. De Veiligheidsconsulent geeft u vervolgens advies. Bijvoorbeeld over wat u kunt doen om uw deuren en ramen te beveiligen. Of hoe u voorkomt dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. Als u actief bent op internet, dan heeft de Veiligheidsconsulent ook tips over hoe u uw online-veiligheid kunt vergroten.

Voor de veiligheidscheck kunt u contact op nemen met onze Raad & Daad Advieslijn via telefoonnummer: 0348 46 66 88. Onze medewerkers zijn iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur. Zij koppelen u aan een van onze vrijwilligers. Mailen kan uiteraard altijd via raadendaad@anbo.nl

Contactgegevens

ANBO hoofdkantoor

Bezoekadres Vijzelmolenlaan 20-22 , 3447 GX Woerden
Postadres Postbus 2012 , 3440 DA Woerden

ANBO Ledenservice

De ANBO Ledenservice verzorgt de ledenadministratie. Daarnaast kunt u er terecht met al uw algemene vragen. De Ledenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Raad & Daad Advieslijn

Bij de Raad & Daad Advieslijn kunnen leden terecht met vragen op het gebied van Inkomen, Gezondheid en Wonen & Woonomgeving. Onze medewerkers staan u graag te woord van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

ANBO Belastingservice

Ziet u op tegen het invullen van uw belastingaangifte? Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt? Maak dan gebruik van de ANBO Belastingservice. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. De Belastingservice is bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur.

ANBO Pers

De persvoorlichting is uitsluitend bedoeld voor journalisten. Ook buiten kantooruren is onze woordvoerder Renate Evers bereikbaar.

Geen antwoord gevonden?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aanhef

Waar vindt u ons?