Waar kunnen we u bij helpen?

Op deze pagina vindt u de contactgegevens van ons hoofdkantoor, van onze Ledenservice én van onze Raad & Daad Advieslijn. Ook vindt u hier veelgestelde vragen, een routebeschrijving en u kunt een adreswijziging doorgeven.

Veelgestelde vragen

Wat is ANBO?

ANBO is uw gids voor goed ouder worden. ANBO is een belangenbehartiger voor senioren, opgericht in 1900. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Dat doen we door leden een krachtige stem te geven in landelijke en lokale beleidsbeïnvloeding. We ondersteunen onze leden met kennis, advies en ledenvoordeel. Ons uitgangspunt is: gedeelde belangen gaan voor deelbelangen. We geloven in een maatschappij, waarin een ieders waarde en kwaliteiten tot op hoge leeftijd worden erkend en benut.

Wat heeft ANBO bereikt voor haar leden?

In ons jaaroverzicht van 2018 leest u onder meer dat we een vacaturesite zijn gestart, speciaal voor oudere werknemers. Dat we oud-international en trainer John de Wolf hebben aangenomen als ambassadeur. We zijn met onze partner De Woningwachter (een soort wegenwacht, maar dan voor alles in en rondom uw woning) afgesproken dat alle leden gratis een ‘startend ontzorgd abonnement’ krijgen. We hebben (net als dit jaar) de Veiligheids10daagse georganiseerd waarbij onze leden gratis workshops krijgen over mentale weerbaarheid, voorbereiding op babbeltrucs, phishing en andere vormen van online-oplichting, veiliger internetbankieren en het beveiligen van apparaten. Ook hebben we weer heel veel leden geholpen met vragen en problemen.

Wilt u nog iets verder terug in de tijd? Kijk dan eens op onze tijdlijn.

Wat kan ANBO voor mij betekenen?

Wij komen op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren in Nederland. Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan. Namens onze achterban maken wij ons in politiek Den Haag sterk voor een goed ouderenbeleid. Niet alleen in Den Haag, maar ook lokaal bij gemeenten. We zijn daarmee de meest invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal.

Klik hier voor meer informatie over Inkomen

Klik hier voor meer informatie over Gezondheid

Klik hier voor meer informatie over Wonen

Geen antwoord gevonden?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Contactgegevens

ANBO hoofdkantoor

Bezoekadres Vijzelmolenlaan 20-22 , 
3447 GX Woerden
Postadres Postbus 2012
 , 3440 DA Woerden

ANBO Ledenservice

De ANBO Ledenservice verzorgt de ledenadministratie. Daarnaast kunt u er terecht met al uw algemene vragen. De Ledenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Raad & Daad Advieslijn

Bij de Raad & Daad Advieslijn kunnen leden terecht met vragen op het gebied van Inkomen, Gezondheid en Wonen & Woonomgeving. Onze medewerkers staan u graag te woord van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Waar vindt u ons?