ANBO Adviesteam
Over ons | ANBO is een vereniging van, voor en door leden
Lees meer over ANBO

Kunnen wij u helpen?

Op deze pagina vindt u de contactgegevens van het ANBO Hoofdkantoor in Woerden, van onze Ledenservice, de ANBO Advieslijn en de ANBO Belastingservice. Onderaan deze pagina vindt u de veel gestelde vragen, een routebeschrijving. Wilt u een wijziging doorgeven, dan kan dat via het formulier. Wilt u meer lezen over ANBO? Klik hier 

Openingstijden en bereikbaarheid

U kunt onze Ledenservice van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereiken op tel. 0348 – 46 66 66.

Bent u lid, dan kunt u gebruikmaken van onze ANBO Advieslijn. Onze collega’s van het ANBO Adviesteam zijn van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur bereikbaar op tel. 0348 - 46 66 88.

Belastinglijn

Wilt u meer informatie over onze Belastingservice of hulp bij het (digitaal) invullen, controleren of indienen van uw belastingaangifte? Neem dan telefonisch contact op met de ANBO Belastingservice via telefoon 0348 - 46 66 66. U wordt dan in contact gebracht met een vrijwilliger bij u in de regio.

Gebeld door een 085-nummer?

Bent u gebeld door 085 - 027 16 08? Dan kunt u dit vertrouwen. ANBO belt in sommige gevallen uit met dit nummer. Heeft u een gemiste oproep en belt u dit nummer terug, dan krijgt u een automatisch bericht te horen. Wilt u iemand spreken, dan kunt u het beste met ons bellen op tel. 0348 - 46 66 66.

Veel gestelde vragen

Wat is ANBO?

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Sinds de oprichting in 1900 behartigen we de belangen van ouderen. Tegenwoordig doen we dat op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. ANBO is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

Lees meer over ANBO

Wat kan ANBO voor mij betekenen?

Wij komen op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren in Nederland. Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan. Namens onze achterban maken wij ons in politiek Den Haag sterk voor een goed ouderenbeleid. Niet alleen in Den Haag, maar ook lokaal bij gemeenten. We zijn daarmee de meest invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal.

Klik hier voor meer informatie over Inkomen

Klik hier voor meer informatie over Gezondheid

Klik hier voor meer informatie over Wonen

Wat heeft ANBO bereikt voor haar leden?

Wat we hebben bereikt kunt u lezen in ons jaaroverzicht van 2022.

Wilt u nog iets verder terug in de tijd? Kijk dan eens op onze tijdlijn.

Hoe word ik lid van ANBO?

U kunt bellen met de ANBO Ledenservice via telefoonnummer 0348 46 66 66. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook mailen naar contact@anbo.nl  
Regelt u het liever online? Klik dan hier.

ANBO biedt hulp bij het invullen van de inkomstenbelasting aan haar leden. Hoe vraag ik dit aan?

Als ANBO-lid kunt u gebruikmaken van onze Belastinghulp. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. Ze helpen u graag bij het invullen van uw aangifte zodat u hier geen zorgen over heeft en u krijgt waar u recht op heeft. U kunt ook ondersteuning krijgen bij het aanvragen van uw zorg- en huurtoeslag als u daarvoor in aanmerking komt.

Lees meer over de belastinghulp

Voor onze hulp bij belastingaangifte gelden twee voorwaarden: dat u woonachtig bent in Nederland én dat het een eenvoudige* aangifte betreft.

*Eenvoudige aangifte: bent u ondernemer, ZZP-er of heeft u buitenlandse bezittingen (aandelen, pensioenen of huizen)? Dan kunnen wij u helaas niet bij uw aangifte ondersteunen. Uitzondering hierop vormen de mensen die pensioen hebben opgebouwd in België of Duitsland. In 2021 kunnen wij deze mensen wél helpen met hun aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u gebruikmaken van de ANBO Belastingservice? Dan kunt u bellen met de Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 66. Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook mailen naar contact@anbo.nl

ANBO-leden komen in aanmerking voor een gratis veiligheidscheck. Hoe vraag ik dit aan? En wat houdt de veiligheidscheck in?

ANBO-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van onze veiligheidscheck. Onze Veiligheidsconsulenten komen bij u thuis en zij doen samen met u een veiligheidscheck. Daarmee brengen ze in kaart welke risico’s er zijn op inbraak en/of brandgevaar. De Veiligheidsconsulent geeft u vervolgens advies. Bijvoorbeeld over wat u kunt doen om uw deuren en ramen te beveiligen. Of hoe u voorkomt dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. Als u actief bent op internet, dan heeft de Veiligheidsconsulent ook tips over hoe u uw online-veiligheid kunt vergroten.

Voor de veiligheidscheck kunt u contact op nemen met de ANBO Advieslijn via telefoonnummer: 0348 46 66 88. Onze medewerkers zijn iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur. Zij koppelen u aan een van onze vrijwilligers. Mailen kan uiteraard altijd via adviesteam@anbo.nl 

Stel hier direct uw vraag

Wat zijn de kosten van het ANBO-lidmaatschap?

De kosten voor het ANBO-lidmaatschap bedragen €29,95*. Hiervoor:

 • Vertegenwoordigen wij u op het gebied van inkomen, pensioen, digitalisering, wonen, veiligheid, gezondheid én vitaliteit
 • Behartigen wij uw belangen op landelijk én lokaal niveau
 • Krijgt u persoonlijk advies en hulp van het ANBO Adviesteam
 • Krijgt u toegang tot extra informatie op het Mijn ANBO Ledenportaal
 • Ontmoet u elkaar en andere leden digitaal op het ANBO Trefpunt
 • Ontvangt u 6 keer per jaar het ANBO Magazine
 • Bespaart u op uw zorgverzekering, energierekening en rijbewijskeuring
 • Krijgt u hulp bij het invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte en zorg- en huurtoeslag
 • Krijgt u hulp met het aanvragen van energietoeslag
 • Maakt u gratis een afspraak voor een veiligheidscheck van uw huis en computer
 • Profiteert u van talloze kortingsacties en aanbiedingen via ANBO Ledenvoordeel

*Nieuwe leden betalen het eerste jaar het introductietarief van €29,95. Daarna betaalt men €4,- per maand. Deze tarieven zijn vastgesteld voor 2022. Wijzigingen voorbehouden.

Word lid van ANBO

Geen antwoord gevonden?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Aanhef

Contactgegevens

ANBO hoofdkantoor

Bezoekadres Vijzelmolenlaan 20-22 , 3447 GX Woerden
Postadres Postbus 2012 , 3440 DA Woerden

ANBO Ledenservice

De ANBO Ledenservice verzorgt de ledenadministratie. Daarnaast kunt u er terecht met al uw algemene vragen. De Ledenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

ANBO Advieslijn

Bij de ANBO Advieslijn kunnen leden terecht met vragen op het gebied van Inkomen, Gezondheid en Wonen & Woonomgeving. Onze medewerkers staan u graag te woord van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

ANBO Belastinghulp

Ziet u op tegen het invullen van uw belastingaangifte? Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt? Maak dan gebruik van de ANBO Belastinghulp. Onze vrijwilligers komen bij u thuis. De Belastinghulp is bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 15.00 uur.

ANBO Pers

De persvoorlichting is uitsluitend bedoeld voor journalisten. Ook buiten kantooruren is onze woordvoerder Eline Maarse bereikbaar.

Waar vindt u ons?