ANBO Woonconsulent | ANBO Adviesteam
ANBO Belastingservice - Hulp bij uw belastingaangifte
Hulp bij uw belastingaangifte

Vrijwilligers zijn onmisbaar

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Vanuit ons kantoor in Woerden behartigen we hun belangen in de landelijke politiek, zorgen we ervoor dat mensen kunnen profiteren van ledenvoordelen en beantwoorden we vragen van leden op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid en consumentenzaken. En bij dat laatste zijn onze vrijwilligers onmisbaar. 

Hulp bij u thuis

Onze vrijwilligers gaan bij leden in het land op bezoek om ze te helpen. Bijvoorbeeld bij het invullen van hun belastingformulier of om hun administratie op orde te krijgen. Maar we komen ook langs als iemand een vraag heeft over de Wmo of er een andere hulpvraag is. Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO: “Onze vrijwilligers zijn echte kanjers! Ze staan iedere dag klaar voor onze leden in hun regio en helpen ieder jaar tientallen mensen. Ik ben ze dan ook enorm dankbaar.” Bekijk ook het filmpje hieronder met de persoonlijke boodschap van Anneke Sipkens. Wilt u zelf vrijwilliger worden? Klik hier voor de mogelijkheden. 

De vrijwilligers van ANBO komen bij u thuis

ANBO Consulenten

ANBO Consulenten bieden mensen hulp en informatie op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen.  
Wat kan een ANBO Consulent voor u betekenen? KLIK HIER

ANBO Woonconsulenten

ANBO Woonconsulenten bezoeken zelfstandig wonende leden aan huis en brengen risico’s op brand, inbraak en valgevaar in kaart. Daarnaast geeft de consulent advies voor woningaanpassingen om langer zelfstandig te blijven wonen.
Wat kan een ANBO Woonconsulent voor u betekenen? KLIKHIER

ANBO Veiligheidsconsulenten

ANBO veiligheidsconsulenten komen bij u thuis voor een Veiligheidscheck. Zij geven u advies hoe u de veiligheid van uw woning kunt verbeteren. 
Wat kan een ANBO veiligheidsconsulent voor u betekenen? KLIK HIER

ANBO Sociaal netwerker

Sociaal Netwerkers voorkomen eenzaamheid en helpen ouderen weer mee te doen in de maatschappij. Ze zoeken mensen thuis op en maken hen enthousiast om mee te doen met activiteiten bij hen in de buurt.
Wat kan een Sociaal Netwerker voor u betekenen? KLIK HIER

ANBO Belastinginvuller

De belastinginvullers helpen onze leden met hun aangifte inkomstenbelasting en met het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslag.
Wat kan een belastinginvuller voor u betekenen? KLIK HIER

Zelf ook vrijwilliger worden?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Iets voor u? Kijkt u dan eens onder op deze pagina. Daar ziet u onze verschillende vrijwilligersfuncties. Als u klikt op de functie die u interessant lijkt vindt u meer informatie.

Ben Dijksman, ANBO Woonconsulent
“Sommige dingen zijn voor mij heel makkelijk om te realiseren maar zijn voor anderen juist ingewikkeld. Ik vind het fijn om mensen daarbij te helpen.”
Ben Dijksman, Woonconsulent

ANBO biedt vrijwilligers op de volgende gebieden *

* Exclusief voor ANBO-leden

ANBO vrijwilliger