VitaalVoordeel

Iedereen wil graag zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven, om zo op een prettige manier oud te worden en zelfstandig te kunnen blijven. Ook de overheid verwacht dat we ons tot op hoge leeftijd zelf weten te redden, al dan niet met enige hulp.

Maar hoe doe je dat, gezond en vitaal blijven? Een ziekte kan natuurlijk niemand voorkomen, maar u kunt er wel voor zorgen dat de kans op ziek worden zo klein mogelijk is. ANBO wil u daar graag bij helpen, op allerlei  manieren.

Onder de noemer  ANBO VitaalVoordeel geven wij u informatie, tips en advies in het ANBO Magazine, op onze site, via nieuwsbrieven en via ons ANBO Adviesteam. Daarnaast hebben we onze voordeelpartners, bij wie u korting kunt krijgen op diensten en producten die u helpen gezond te blijven. En we laten onze stem horen in Den Haag om ervoor te zorgen dat de overheid investeert in gezond ouder worden.

Wilt u meer weten? Klik dan op een van de onderstaande onderwerpen.

Alvast één zorg minder met het ANBO Zorgcollectief 2024

  • Jaarlijks €25 ANBO-lidmaatschapsvergoeding bij CZ, VGZ en Univé bij geselecteerde aanvullende verzekeringen
  • Tot 10% korting op uw aanvullende verzekering
  • Speciale aanvullende verzekeringen voor 60+’ers
  • Het hele jaar door gratis toegang tot ANBO VitaalVoordeel
  • Persoonlijk advies door de ANBO Zorgadvieslijn
  • Bereken uw voordeel met de ANBO Zorgvergelijker
ANBO VitaalVoordeel | Bewegen

Bewegen

Bewegen is belangrijk: het helpt om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Toch is het niet altijd even makkelijk, omdat onze spieren in de loop der jaren kracht verliezen. Om dat te voorkomen kunt u gaan sporten, maar ook wandelen of fietsen houden u gezond en vitaal.

Lees meer

ANBO VitaalVoordeel | Geestelijk gezond | Blok

Geestelijk fit blijven

Gezond en vitaal zijn betekent ook mentaal gezond zijn. Als u uw brein net als uw lichaam traint, blijven uw hersenen gezond. Fysieke en mentale gezondheid zijn nauw verbonden. Iemand die lichamelijk fit is, voelt zich meestal mentaal ook goed en iemand die mentaal fit is, zal eerder in beweging komen. Zoals de bekende neuropsycholoog Erik Scherder zegt: “Blijf je hersenen uitdagen en doe regelmatig dingen waarvoor je moeite moet doen. Maak een puzzel, doe een cursus of ga schilderen of tekenen.”

Lees meer

ANBO VitaalVoordeel | Hulpmiddelen Blok v2

Hulpmiddelen

Soms kunnen een paar simpele hulpmiddelen u helpen om zelfstandig en zelfredzaam te blijven. Met zo’n klein steuntje in de rug houdt u regie over uw eigen leven. En dat is veel waard!

Lees meer