Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over ANBO

Wat is ANBO?

ANBO is uw gids voor goed ouder worden. ANBO is een belangenbehartiger voor senioren, opgericht in 1900. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Dat doen we door leden een krachtige stem te geven in landelijke en lokale beleidsbeïnvloeding. We ondersteunen onze leden met kennis, advies en ledenvoordeel. Ons uitgangspunt is: gedeelde belangen gaan voor deelbelangen. We geloven in een maatschappij, waarin een ieders waarde en kwaliteiten tot op hoge leeftijd worden erkend en benut.

Wat heeft ANBO bereikt voor haar leden?

In ons jaaroverzicht van 2018 leest u onder meer dat we een vacaturesite zijn gestart, speciaal voor oudere werknemers. Dat we oud-international en trainer John de Wolf hebben aangenomen als ambassadeur. We zijn met onze partner De Woningwachter (een soort wegenwacht, maar dan voor alles in en rondom uw woning) afgesproken dat alle leden gratis een ‘startend ontzorgd abonnement’ krijgen. We hebben (net als dit jaar) de Veiligheids10daagse georganiseerd waarbij onze leden gratis workshops krijgen over mentale weerbaarheid, voorbereiding op babbeltrucs, phishing en andere vormen van online-oplichting, veiliger internetbankieren en het beveiligen van apparaten. Ook hebben we weer heel veel leden geholpen met vragen en problemen.

Wilt u nog iets verder terug in de tijd? Kijk dan eens op onze tijdlijn.

Wat kan ANBO voor mij betekenen?

Wij komen op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren in Nederland. Door de toenemende vergrijzing wil de overheid bezuinigen en komen voorzieningen als zorg, pensioenen en uitkeringen behoorlijk onder druk te staan. Namens onze achterban maken wij ons in politiek Den Haag sterk voor een goed ouderenbeleid. Niet alleen in Den Haag, maar ook lokaal bij gemeenten. We zijn daarmee de meest invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. We behartigen de belangen van onze leden op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal.

Klik hier voor meer informatie over Inkomen

Klik hier voor meer informatie over Gezondheid

Klik hier voor meer informatie over Wonen

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Wat houdt het lidmaatschap van ANBO in?

Als lid van ANBO helpt u ons in ons werk als belangenbehartiger voor senioren. We staan u bij met Raad & Daad, want soms lijkt het of het leven steeds ingewikkelder wordt. Hoe zit het nou precies met uw AOW, pensioen, belasting, zorg of huishoudelijke hulp? Wij staan voor u klaar met advies én hulp bij vragen over deze onderwerpen. Tot slot profiteert u van de vele voordelen en kortingen van het ANBO-lidmaatschap.

Is er een leeftijdsgrens om lid te worden?

Er is geen leeftijdsgrens. Ook voor jongeren hebben wij genoeg te bieden. Of het nu voor hun ouders is of voor hunzelf. Onze informatie, advies en services op gebied van gezondheid, inkomen en wonen en onze ledenvoordelen zijn voor veel mensen nuttig.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap betalen?

U kunt uw lidmaatschap betalen per automatische incasso of per acceptgiro (dit laatste is online niet mogelijk). Voor het betalen per acceptgiro brengen wij €2,50 extra in rekening bij u. Dit zijn de kosten voor het laten drukken van optische leesbare formulieren (de acceptgirokaarten) en het verwerken van de betaling bij de bank. Wij stimuleren betaling via incassomachtiging omdat dat de goedkoopste betaalwijze is.

Wat bedraagt de contributie van een ANBO-lidmaatschap voor een heel jaar?

Het lidmaatschap van ANBO bedraagt €45,- per jaar.

Hoe kan ik contact opnemen?

Onze Ledenservice is iedere werkdag bereikbaar, van 10.00 tot 15.00 uur via telefoonnummer 0348 466 690. Mailen kan uiteraard altijd, naar: ledenservice@anbo.nl