Laatste berichten

Categorie:
Appartementen
05 december 2019
Wonen

ANBO wijst Drentse gemeenten op tekort geschikte woningen voor ouderen

ANBO luidde in november de noodklok: er is in de toekomst een enorm tekort aan geschikte woningen voor ouderen. In een uitzending van RTV Drenthe wijst ANBO de gemeenten daarom op de noodzaak om aan de slag te gaan met nieuwe woonvormen voor ouderen.
Lees meer
Vallen gladheid
04 december 2019
Gezondheid

Meer mensen overlijden na val. Wat kunnen we doen?

In 2018 overleden in Nederland elke dag zo’n dertien mensen door een val of de gevolgen daarvan. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ruim driekwart van de mensen die overlijden na een val is tachtig-plus.
Lees meer
Vingers - cartoon criminaliteit
02 december 2019
Wonen

Nieuw: de ANBO Veiligheidsquiz

De decembermaand is weer aangebroken. Helaas betekent dat ook dat het risico op inbraak weer toeneemt. Weet u wanneer de meeste inbraken plaatsvinden? En wat u kunt doen om het te voorkomen?
Lees meer
Brandblusser
02 december 2019
Wonen

Onderzoek naar brandveiligheid, doet u mee?

Mensen wonen steeds vaker tot op hoge leeftijd zelfstandig.
Lees meer
Familiediner
29 november 2019
Inkomen

ANBO maakt dure decembermaand betaalbaarder met Ticketshop

De maand december staat voor veel mensen in het teken van familie, vrienden en gezelligheid. Samen uit eten of een dagje uit. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Lees meer
De nieuwe pinautomaat Geldmaat
29 november 2019
Inkomen

Plofkraken: kunnen we straks nog geld pinnen?

Vanochtend berichtte ABN Amro dat zij tientallen geldautomaten heeft gesloten in verband met de veiligheid. Afgelopen weken is het aantal plofkraken toegenomen, waarbij de criminelen steeds zwaardere explosieven gebruiken.
Lees meer
Iemand maakt met handschoenen glas schoon
27 november 2019
Gezondheid

Veranderingen Wmo vanaf 1 januari 2020

Op 1 januari 2020 verandert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit heeft gevolgen voor  iedereen die gebruik maakt van de maatwerkvoorziening en voor de meeste mensen die gebruikmaken van een algemene voorziening van de Wmo.
Lees meer
Liane den Haan
26 november 2019
Wonen

Vergrijzing dwingt tot nieuwe keuzes

Afgelopen week publiceerde het Centraal Planbureau een verkenning voor 2022-2025. In deze verkenning geeft het CPB aan dat de zorgkosten exponentieel gaan stijgen. Dit gaat ten koste van de economische groei en de koopkracht van veel Nederlanders.
Lees meer
ANBO Consulent Ben Leusink en ANBO-lid mevrouw Krol
26 november 2019
Inkomen

Oproep ANBO: Voorspel koopkracht voortaan realistisch!

Woensdag 27 november a.s. vergadert de Tweede Kamer over de begroting 2020 van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Lees meer
Illustratie slapen
25 november 2019
Gezondheid

Hoe goed slapen Nederlandse senioren?

Bij een goede gezondheid hebben we het meestal over gezond eten, bewegen en niet drinken en roken. Maar een goede nachtrust is minstens zo belangrijk. Daarom hebben we voor ANBO Magazine uitgezocht: hoe slapen senioren?
Lees meer
Liane den Haan
21 november 2019
Wonen

Liane den Haan van ANBO in FD over tekort seniorenwoningen

Het Financieel Dagblad (FD) kopte deze week: ‘Te oud voor thuis, te goed voor tehuis. Waar moet oma wonen?’ Het artikel maakt duidelijk dat het bij een te krappe woningmarkt meestal over jonge starters gaat die geen huis kunnen krijgen.
Lees meer
Douane - online aankopen
21 november 2019
Inkomen

Pas op voor dure Sinterklaas- en Kerstinkopen

Deze week lanceerde de Douane een campagne om mensen bewust te maken van de kosten bij aankopen buiten de Europese Unie (EU). Uit een peiling bleek namelijk dat 50-plussers veel Sinterklaas en Kerstinkopen doen bij webshops buiten de EU.
Lees meer