Laatste berichten

Categorie:
Flyer politie over babbeltrucs
25 februari 2020
Wonen

Waarschuwing: babbeltrucs over coronavirus

Er is weer nieuwe vorm van babbeltrucs: mensen bellen bij ouderen aan en proberen bij hen binnen te komen door zich voor te doen als medewerker van een ziekenhuis dat onderzoek doet naar het coronavirus.
Lees meer
Fruit en stethoscoop
25 februari 2020
Gezondheid

Coronavirus voorkomen: wat kunt u doen?

U heeft ongetwijfeld over het coronavirus gehoord. In China zijn veel mensen ziek geworden, maar ook in Europa zijn er patiënten. De symptomen zijn hetzelfde als bij griep.
Lees meer
Carnaval - hoedje en confetti
25 februari 2020
Gezondheid

Eén op de vijf ouderen viert carnaval

Het is carnaval en dat wordt op veel plekken in Nederland gevierd. En niet alleen door jonge feestgangers, zo blijkt uit een peiling van ANBO: één op de vijf ouderen viert carnaval.
Lees meer
Winkelwagen met briefgeld
24 februari 2020
Inkomen

Stijging gemeentelijke belastingen: 2e aanslag op koopkracht in één week

Vorige week werd bekend dat de waterschapsheffingen in 2020 gemiddeld 4,6 procent hoger zullen zijn dan in 2019. En nu blijkt dat de gemeentelijke heffingen ook met ruim 5 procent omhoog gaan.
Lees meer
Chinese lampionnen
24 februari 2020
Gezondheid

Carnavalskraker kwetst vele Chinese ouderen

Het carnavalslied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ over het coronavirus, dat op Radio 10 werd gedraaid, heeft niet alleen grote verontwaardiging veroorzaakt binnen de Chinese gemeenschap, maar zet ook aan tot discriminatie en geweld tegen Chinezen i
Lees meer
Man en vrouw zittend in woonkamer
21 februari 2020
Wonen

Nederlandse oudere ‘gevangen’ in eigen huis

Eén op de drie ouderen is de afgelopen tijd actief op zoek geweest naar nieuwe, geschikte woonruimte. Van die groep is het 89 procent niet gelukt om deze woonruimte te vinden. Dat blijkt uit een korte peiling van ANBO.
Lees meer
Schoonmaken met vaatdoek
20 februari 2020
Gezondheid

ANBO: wetsvoorstel ‘Resultaatgericht beschikken’ moet van tafel

ANBO heeft samen met zes cliënten-, patiënten- en ouderenorganisaties gereageerd op het wetsvoorstel van VWS-minister Hugo de Jonge om ‘resultaatgericht te beschikken’.
Lees meer
Molen in landschap
19 februari 2020
Inkomen

Stijging waterschapsbelasting: nieuwe aanslag op koopkracht ouderen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat de waterschapsheffingen in 2020 gemiddeld 4,6 procent hoger zullen zijn dan in 2019. ANBO vindt deze sterke stijging niet redelijk.
Lees meer
Portemonnee geld inkomen inkomensondersteuning
19 februari 2020
Inkomen

Financieel misbruik: hoe voorkomt u het?

Jaarlijks zijn ruim 660.000 ouderen slachtoffer van financieel misbruik. In 75 procent van de gevallen door een familielid. Wanneer is er sprake van financieel misbruik en wat is er tegen te doen? ANBO geeft advies.
Lees meer
Appartementen
18 februari 2020
Wonen

Rotterdam geeft goede voorbeeld, welke gemeente volgt?

Vandaag kopte het AD dat de gemeente Rotterdam besloten heeft om duizenden extra woningen voor senioren te bouwen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de Rotterdamse ouderen, maar ook voor andere groepen, zoals starters en jonge gezinnen.
Lees meer
Belastingservice
14 februari 2020
Inkomen

Voorlopige teruggave Belastingdienst stopgezet? ANBO biedt hulp!

De Belastingdienst heeft dit jaar voor veel mensen de voorlopige teruggave stopgezet. Geldt dit ook voor u? Dan biedt ANBO tips en hulp!
Lees meer
Gerard Huls Raad en daad
14 februari 2020
Wonen

Waarschuwing: babbeltrucs uit naam van de Belastingdienst

Uit naam van de Belastingdienst worden in heel Nederland mensen gebeld en onder druk gezet om geld over te maken. Een nieuwe vorm van babbeltrucs. ANBO geeft advies: trap er niet in, verbreek de verbinding en meld dit bij de politie!
Lees meer