20 oktober 2023

Te vaak storingen bij geldautomaten

In de maand september waren veel meer geldautomaten buiten gebruik dan is afgesproken tussen de verschillende partijen. De afspraak is maximaal 2,5% als er andere automaten in de buurt zijn. Zijn die er niet dan is de norm 2%.

In werkelijkheid was vorige maand 5,7% van de automaten buiten gebruik. Dat blijkt uit gegevens die de NOS samen met regionale omroepen verzamelde.

Zeker in gebieden waar weinig geldvoorzieningen zijn, vindt ANBO dat een continue beschikbaarheid van contant geld gewaarborgd moet zijn. Automaten in storing in die gebieden moeten met voorrang worden hersteld.

Storing

ANBO heeft er alle vertrouwen in dat Geldmaat de storingen zal verhelpen, zodat iedereen in Nederland weer aan contant geld kan komen.

Is de automaat bij u in storing? Kijk dan op de locatiewijzer van Geldmaat. Daar vindt u de dichtstbijzijnde werkende geldautomaat. 

Pinnen

Overigens kan iedereen ook bijvoorbeeld SNS-apparaten gebruiken die bijvoorbeeld in HEMA’s staan.

Wij raden af om bij ATM’s te pinnen. Die staan in veelal toeristische gebieden waar vaak alternatieven voor handen zijn. Bij ATM's gelden veiligheidseisen niet en u betaalt een extra vergoeding om er te kunnen pinnen.

ANBO's directeur-bestuurder Anneke Sipkens is over dit onderwerp geïnterviewd bij Radio M Utrecht, de regionale radiozender van de provincie Utrecht. Het item start vanaf 15 minuten en 54 seconden.

Luister hier het interview terug

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Minder geldautomaten, maar nog wel altijd eentje in de buurt