6 juli 2023

OPGELOST! €30.000 in een oude sok

Bij het ANBO Adviesteam kwam een bericht binnen van een vrijwilliger die ANBO leden helpt bij het invullen van de belastingaangifte. Hij was bij meneer Middag, 87 jaar en alleenstaand, langs geweest om de aangifte van 2022 te doen. Omdat het vermogen van meneer te hoog was, had hij in 2021 onterecht huurtoeslag ontvangen. In 2022 had hij dus een behoorlijk bedrag terug moeten betalen.

Het vermogen op de bankrekening van meneer Middag bleek een jaar later geslonken te zijn van €40.000 naar €9000. Natuurlijk gaan de uitgaven van ANBO leden niemand iet aan, maar de vrijwilliger nam toch de vrijheid om dagafschriften te bekijken. Om te zoeken naar eventueel mogelijk aftrekbare kosten.

Het bleek dat meneer meerdere keren per week €500 opnam bij een geldautomaat. Dat deed hij op advies van een andere bewoner uit de flat. Die had gezegd dat als het geld niet op de bankrekening staat, meneer weer huurtoeslag zou ontvangen. Meneer Middag had dus een heel erg veel contant geld in huis.
Na de uitleg dat het voor de huurtoeslag niet uitmaakt of het geld op de bank staat of in een oude sok zit, was het voor meneer Middag ook duidelijk dat het geld terug moest naar de bank. Omdat er in zijn buurt geen bankkantoren meer zijn vond hij het niet prettig om met duizenden euro in de bus te stappen en vroeg of ANBO hem kon helpen. Natuurlijk kon dat! Een vrijwilliger van ANBO Advies is met meneer Middag meegegaan naar de bank om al het geld te storten. 

Wilt u ook graag advies of hulp? Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Als u hieronder aangeeft waarmee u graag geholpen wordt, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Stuur een mail naar adviesteam@anbo.nl
  • Bel met nummer 0348 – 46 66 88 (bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur)
  • Vul het formulier in via onderstaande knop

Wilt u hulp of advies

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-veel contant in huis

Tijdlijn over dit onderwerp