28 februari 2022

Minder geldautomaten, maar nog wel altijd eentje in de buurt

Er zijn steeds minder geldautomaten. Vergeleken met 2,5 jaar geleden zijn er nu een derde minder. Dat klinkt als slecht nieuws, maar de gevolgen vallen in de praktijk mee. Want de automaten worden slimmer geplaatst dan vroeger, waardoor nog altijd 99% van alle mensen een geldautomaat binnen vijf kilometer van huis heeft.

Voor ANBO is het belangrijk dat contant geld voor iedereen beschikbaar blijft. Daarom zitten we ook geregeld aan tafel met de banken om de belangen van u als oudere op dit terrein te behartigen. Wij blijven in de gaten houden dat u nu en in de toekomst contant geld kunt opnemen en dat u hulp kunt krijgen bij het regelen van uw bankzaken als dat nodig is.

Vervangen

Alle geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank zijn geleidelijk vervangen door een automaat van Geldmaat, met de opvallende gele kleur. Door deze samenwerking komen er weliswaar minder automaten, omdat er in één winkelstraat bijvoorbeeld niet meer een automaat van ABN, ING en Rabobank nodig is. Eén Geldmaat kan er zo drie vervangen.

Assistentie

Naast automaten om geld te kunnen opnemen, zijn er ook zogenoemde Geldmaten met assistentie. Deze zijn gevestigd in Primera, Bruna en The Read Shop. U kunt daar terecht met eenvoudige vragen over geldopnames. Echte bankzaken kunt u hier niet regelen. Tenslotte worden op verschillende plekken in het land Geldmaatwinkels geopend. Hier staan de automaten binnen, er is geen personeel aanwezig.

Uit een onderzoek blijkt dat veel mensen niet precies weten waar welke soort Geldmaat is. Wilt u weten wat er bij u in de buurt is? Klik dan hier.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Minder geldautomaten, maar nog wel altijd eentje in de buurt