Coronavirus: de huidige situatie (RIVM)

Het is belangrijk dat u zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM. Vermijdt fysiek contact, was uw handen goed, nies of hoest in uw elleboog en blijf op 1,5 meter afstand. Als u ook maar enigszins twijfelt omdat u zich niet lekker voelt of (een beetje) hoest, ga dan niet op bezoek en laat u testen.

Vanaf 1 juni kunnen mensen met milde klachten die passen bij het coronavirus, een afspraak maken voor een coronatest. Het landelijke telefoonnummer om die afspraak te maken is 0800-1202. De test wordt vervolgens afgenomen bij één van de 80 GGD-teststraten in het land. Het gratis telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Lees hier meer over de persconferentie van donderdag 6 augustus. 

Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen (20 sept 2020)

Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met 6 veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gelden vanaf zondag 20 september, 18:00 uur.

De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. In deze 6 regio’s neemt het aantal besmettingen momenteel het hardst toe.

Lees meer over de regionale maatregelen >>


Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over de huidige situatie.

Op de website van het RIVM leest u o.a. meer over de symptomen van corona, wanneer u zich moet laten testen en wanneer u met de huisarts belt.

Bekijk het webinar draaiboek Code Zwart 

Op 8 september 2020 organiseerde ANBO een webinar over de vraag wat er gaat gebeuren als er bij een eventuele volgende pandemie een tekort aan IC-bedden ontstaat. Twee experts gaven tijdens deze online bijeenkomst informatie over het zogenaamde draaiboek 'Code Zwart' dat artsen moet helpen bij de enorm moeilijke keuze wie op zo'n moment wel en wie niet wordt behandeld op de IC. 
Met deze informatie hopen we dat u zelf afwegingen kunt maken wat u zou willen. En er eventueel over in gesprek kunt gaan met naasten en uw huisarts.
 
U kunt het webinar Code Zwart hier terug kijken>>

Naar overzicht

Altijd een goed en passend advies met Raad & Daad

  • Krijgt u persoonlijk advies via de Raad & Daad Advieslijn
  • Vertegenwoordigen wij u in de Nederlandse politiek
  • Advies en hulp via Raad & Daad (4 uur t.w.v. €380,-)

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden