28 januari 2021

Betaal nooit voor een vaccinatie

Maak geen geld over voor een vaccinatie. Dan heeft u zeker met een oplichter te maken. Want een vaccinatie is gratis. Dat is de waarschuwing van de GGD en het RIVM.

Ouderen worden nog steeds telefonisch of via whatsapp benaderd door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Ze worden gevraagd om geld over te maken voor een afspraak om aan huis een vaccinatie tegen corona te krijgen.

Maar de GGD neemt helemaal geen contact op met ouderen over het vaccineren. Ook komen ze niet bij mensen aan huis om te vaccineren. Als u aan de beurt bent, krijgt u bericht van uw eigen huisarts of post van het RIVM.

Ga dus niet in op deze telefoongesprekken (en neemt contact op met de politie). Ook niet als de indruk wordt gewerkt dat u zo sneller aan de beurt zou zijn voor een vaccinatie of als ze al veel over u weten zoals uw geboortedatum. Trap er niet in.

Voor ons is het waarschuwen en informeren van ouderen over ‘babbeltrucs’ topprioriteit. Want criminelen zijn creatief en bedenken steeds iets anders.

Heeft u ook te maken gehad met een ‘babbeltruc’? Meld het ons!

Naar overzicht
Ouderen worden nog steeds telefonisch of via whatsapp benaderd door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Ze worden gevraagd om geld over te maken voor een afspraak om aan huis een vaccinatie tegen corona te krijgen.   Maar de GGD neemt helemaal geen contact op met ouderen over het vaccineren. Ook komen ze niet bij mensen aan huis om te vaccineren. Als u aan de beurt bent, krijgt u bericht van uw eigen huisarts of post van het RIVM.   Ga dus niet in op deze telefoongesprekken (en neemt contact
Inkomen