28 juni 2023

Dit najaar weer coronaprik voor 60-plussers

De Gezondheidsraad adviseert om alle 60-plussers dit najaar een coronavaccinatie aan te bieden. Het gaat om bijna dezelfde groep die ook de griepprik krijgt, wat neerkomt op ongeveer vier miljoen mensen.

In de afgelopen drie jaar heeft bijna de gehele Nederlandse bevolking immuniteit opgebouwd door vaccinatie, een doorgemaakte infectie of beide. De Gezondheidsraad wijst erop dat covid-19 onder mensen met een kwetsbare gezondheid nog steeds leidt tot ziekenhuisopnames en sterfte. Ook zwangere vrouwen en mensen die behoren tot een medische risicogroep moeten de mogelijkheid krijgen zich te laten vaccineren.

Jaarlijkse vaccinatie

Ervan uitgaande dat er ook de komende tijd meerdere infectiegolven per jaar zullen zijn, is het advies om de immuniteit van de risicogroepen voorlopig op peil te houden met een jaarlijkse vaccinatie. Bij voorkeur vindt de vaccinatie in het najaar plaats. Dan is de bescherming optimaal in de winter, voor het geval een volgende besmettingsgolf van corona samenvalt met andere luchtweginfecties zoals griep.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-vaccineren