21 oktober 2021

ANBO: schiet eens op met die indexatie!

Terwijl de dekkingsgraden van de grote pensioenfondsen langzaam stijgen, komt indexatie voor gepensioneerden en werkenden nog steeds niet in zicht. De ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden hebben vandaag in een gezamenlijk persbericht de politiek opgeroepen om eindelijk na twaalf jaar stilstand de pensioenen te verhogen.

“Het is niet uit te leggen dat er dik 1700 miljard euro in de pensioenpotten zit, maar dat gepensioneerden er niets bij krijgen. Hun pensioen is inmiddels dik 20% minder waard”, zegt ANBO-directeur Anneke Sipkens. “Gepensioneerden blijven al vele jaren achter in de koopkrachtplaatjes. Kabinet, werkgevers en werknemers maken hun belofte van een koopkrachtig pensioen niet waar. Wij willen boter bij de vis.”

Lichtpuntje

ANBO werkt op het pensioendossier nauw samen met KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden. De drie vertegenwoordigen meer dan 600.000 gepensioneerden. “Tot nu toe hebben wij kritisch maar constructief de voorstellen beoordeeld”, zegt Anneke Sipkens. “Maar met het uitblijven van indexatie moet ik constateren dat het draagvlak voor de pensioenplannen steeds verder onder druk komt te staan.”

Een lichtpuntje is dat in de Tweede Kamer de PvdA inmiddels aandringt op eerdere indexatie. Dat is een van partijen die het pensioenakkoord tot nog toe steunden. “Ik hoop dat ook andere grote politieke partijen beseffen dat mensen niet langer willen wachten op verhoging, zeker niet omdat de inflatie aanwakkert. De pensioenen worden zonder indexatie steeds verder uitgehold en dat is onaanvaardbaar.”

Lees hier het blog van onze beleidsadviseur Willem Reijn


Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
anbo-inkomen-47_0.jpg
Inkomen