31 mei 2021

ANBO dringt bij Koolmees opnieuw aan op snelle indexering pensioenen

ANBO heeft er vandaag in een gesprek met minister Koolmees opnieuw op aangedrongen om de pensioenen sneller te indexeren. ANBO vindt het onacceptabel dat er voor de meeste gepensioneerden de komende jaren nauwelijks kans is dat de pensioenen kunnen stijgen.

ANBO heeft dit samen met de andere ouderenorganisaties KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden op tafel gelegd. De drie ouderenorganisaties werken intensief samen op het pensioendossier om de krachten te verenigen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is nog druk bezig met het verwerken van de liefst achthonderd reacties op de eerste voorstellen voor een nieuwe pensioenwet. Daaronder valt het nieuwe pensioenstelsel, maar ook de overgangsperiode tot de invoering van dat stelsel en het omzetten van de huidige aanspraken in pensioenvermogens (‘invaren’). De drie ouderenorganisaties hebben eerder al constructief maar kritisch gereageerd op de voorstellen.

Jaar later

De grote hoeveelheid reacties heeft er ook voor gezorgd dat het nieuwe pensioenstelsel bij de meeste fondsen een jaar later wordt ingevoerd: in 2027 in plaats van 2026. ANBO en de andere bonden hebben gewaarschuwd dat dat de noodzaak van snellere indexaties nog eens verhoogt. 

De wetgeving moet nu eind dit jaar klaar zijn voor behandeling in het parlement. ANBO zet zich met KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden in om in de wet een beter perspectief voor gepensioneerden te regelen.

 

Naar overzicht
anbo-inkomen-45_0.jpg
Inkomen