19 oktober 2018

Werkloosheid blijft dalen

Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat de werkloosheid steeds verder daalt; tot 343.000 werkzoekenden. Het CBS telt het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk; hun aantal is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 22 duizend per maand toegenomen. In september waren er ruim 8,8 miljoen werkenden. 

Ook voor 50-plus gaat het beter

Ook het aantal 50-plussers dat naar werk zoekt daalt, deels omdat leeftijd onbelangrijker wordt naarmate de vraag om personeel toeneemt. Er zijn  nu 134.000mensen tussen de 45 en 75, ofwel ruim een derde van het totaal, werkzoekend. Zowel het UWV als het CBS zien dat het minder moeilijk is om aan werk te komen, maar dat er nog altijd veel 50-plussers zijn die in de bijstand zitten of langdurig werkloos zijn. 

Ambassadeur Werk & Inkomen

ANBO wil een actieve bijdrage leveren aan een beter imago van oudere werkzoekenden en het daadwerkelijk helpen bij het zoeken naar werk. "Dat laatste doen we met de vacaturesite ANBO.nl/werkt, waar we samen met Ervaren Jaren vacatures aanbieden", zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan. "Daarnaast trokken we begin 2018 oud-profvoetballer en trainer John de Wolf aan, als ambassadeur Werk & Inkomen. 

“Na twee jaar hebben we bereikt dat juist de voordelen van oudere werknemers bekend zijn. Ouderen hebben ervaring, weinig ziekteverzuim want ze doen geen gekke dingen meer in de weekenden en ze hoeven nooit thuis te blijven voor kleine kinderen", zo zei De Wolf deze zomer in Vrij, het magazine van de Telegraaf. Maar we zijn er nog niet. De Wolf weet hoe moeilijk het is om door te zetten na 1000 sollicitaties. "Ik kom heel veel mensen tegen die het niet meer weten. Mijn boodschap is: je moet door blijven gaan. Je hebt geen andere keus. Niks doen betekent niet vooruitkomen. Die sollicitatie nummer 1001 kan ineens raak zijn. (...) "We zullen het nooit helemaal oplossen", zegt De Wolf, "maar elke vijftigplusser die we met elkaar aan het werk kunnen zetten, is voor mij een feestje."

Naar overzicht
Blije en springende bouwvakker voor een huis
Inkomen