20 november 2018

Lagere salariseisen helpen niet bij baanzoektocht

Oudere werkzoekenden vinden moeilijk een baan, zelfs nu het aantal vacatures tot recordhoogte is gestegen. Dat schijven SCP-onderzoeker Jan Dirk Vlasblom en hoogleraar Joop Schippers in het Tijdschrift voor Arbeidsmarktvraagstukken. Leeftijd blijft een bepalende factor. Iets dat werknemers zelf ook voelen. In een recent onderzoek van ANBO zegt slechts acht procent van de respondenten dat ze het gevoel hebben dat hun leeftijd géén invloed heeft op de lengte van de zoektocht. Van het aantal mensen met een WW-uitkering is ruim een derde ouder dan 55; zij zijn bovendien langer werkloos. 

Salariseisen

Eén van de onderwerpen in het onderzoek van Schippers en Vlasblom was het salarisniveau. Oudere werkzoekenden worden namelijk als 'duur' gepercipieerd, en lagere eisen zouden volgens die redenering moeten leiden tot een hogere kans op een baan. Dat is echter niet waar, zo schrijft ook het FD vandaag. Niet alleen zijn de salariseisen van 55-plussers niet hoger dan die van 30-plussers . "Volgens de onderzoekers kunnen oudere werkzoekenden het eigenlijk nooit goed doen. Als ze vasthouden aan het vorige functie- en salarisniveau vinden werkgevers dat ze gezien hun lagere productieniveau een toontje lager moeten zingen. Maar als ze inderdaad lager gaan zitten, nemen werkgevers hen niet serieus. In ieder geval kunnen ze hun kansen zelf niet of nauwelijks beïnvloeden door vaker te solliciteren of lagere eisen te stellen."

Uit hetzelfde ANBO-onderzoek bleek dat slechts 27 procent van de werkzoekenden niet bereid is zijn salariseisen aan te passen. Volgens Schippers en Vlasblom stellen alle werkzoekenden hun salariseisen naar beneden bij om hun kansen te vergroten.

Nieuwsuur maakte een uitzending over het onderzoek van Schippers en Vlasblom

Vooroordelen

Dat oudere werkzoekenden duur zijn is slechts één van de vooroordelen over oudere werkzoekenden. Vaker en/ of langer zoek en minder flexibel zijn andere. ANBO heeft een speciale ambassadeur aangesteld om deze vooroordelen te bestrijden. Oud-profvoetballer en trainer John de Wolf noemt juist de voordelen van oudere werknemers: "Ouderen hebben ervaring, weinig ziekteverzuim want ze doen geen gekke dingen meer in de weekenden en ze hoeven nooit thuis te blijven voor kleine kinderen", zo zei hij eerder. Ervaringsdeskundigen Michel Risseeuw voegt daaraan toe: "Ik ben geen jophopper meer. Bovendien ben ik gemotiveerd en raak ik niet meer zo snel in paniek. Bij tegenslagen zoek ik naar oplossingen. Ik heb al zoveel meegemaakt!”

Meerdere generaties aan het werk
Inkomen