9 juni 2023

OPGELOST! Meer dan 1000 euro terug van gemeente

ANBO-lid Kees Jongsma ondervond grote problemen bij het krijgen van de juiste toegang en informatie bij de gemeente. Hij betaalde zonder, dat hij het wist, jarenlang teveel voor zijn Wmo-bijdrage.

Meneer Jongsma betaalde per maand een bijdrage van 125 euro aan de Wmo. Hij was erg blij toen een medewerker van de gemeente tijdens een huisbezoek vertelde dat deze bijdrage verlaagd zou worden naar negentien euro per maand

Een week later kreeg hij echter een heel ander bericht. Het CAK (de instantie die is belast met wettelijke, administratieve taken op het gebied van zorg en welzijn) kwam met een grote naheffing. Naar hun mening liep meneer Jongsma veertien maanden achter met het betalen van zijn bijdrage van negentien euro. Omdat hij die veertien maanden een bijdrage betaalde van 125 euro per maand, trok hij meteen aan de bel. Helaas kreeg helemaal geen gehoor bij de gemeente. Er ontstond zelfs een conflict over zijn Wmo-bijdrage voor zijn scoormobiel en huishoudelijke hulp. Ten einde raad zocht hij contact met ANBO en samen met ANBO-Advies en ANBO Consulent Jacques Erades (tevens gepensioneerd medewerker Sociale Zaken) is de situatie van meneer Jongsma helemaal in kaart gebracht en op papier gezet.

Er volgde een afspraak met een delegatie van de gemeente. De onderhandelingen verliepen, na een moeizaam begin, heel prettig en constructief. Na twee ontmoetingen was er een overeenkomst. Wat in het begin een strijd leek, werd uiteindelijk opgelost op basis van respect voor elkaars standpunten. "Natuurlijk mede door de zeer vriendelijke en luisterende medewerkers van de gemeentelijke Sociale Zaken Haarlemmermeer", aldus Jongsma. Hij kreeg een compensatie van meer dan duizend euro voor de teveel betaalde Wmo-hulp en kwijtschelding over een specifieke periode van de CAK-bijdrage.

Wilt u ook graag advies of hulp? Het ANBO Adviesteam helpt u graag

Als u hieronder aangeeft waarmee u graag geholpen wordt, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

  • Stuur een mail naar adviesteam@anbo.nl
  • Bel met nummer 0348 – 46 66 88 (bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur)
  • Vul het formulier in via onderstaande knop

Wilt u hulp of advies

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

pgelost! Meer dan duizend euro terug van gemeente

Tijdlijn over dit onderwerp