27 oktober 2022

Komt er een koopkrachtig pensioen?

De Seniorencoalitie vindt dat de nieuwe pensioenwet nog niet duidelijk genoeg maakt of gepensioneerden straks zonder al te veel risico kunnen rekenen op een koopkrachtig pensioen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de Seniorencoalitie dat het onbegrijpelijk zou zijn als de Kamer de wet aanneemt zonder die duidelijkheid.

Op dinsdag 2 november wordt in de Tweede Kamer de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) behandeld. Deze plenaire behandeling is een van de laatste fasen in de behandeling van het wetsvoorstel. En dus ook een van de laatste momenten waarop nog veranderingen kunnen worden doorgevoerd in het wetsvoorstel.

Kanttekeningen

De Seniorencoalitie, bestaande uit ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM, schrijft in de brief wat een koopkrachtig pensioen betekent. Bij de overstap naar het nieuwe stelsel moeten gepensioneerden hun koopkracht behouden, uitgaande van een inflatie van 2% en beperkte risico’s voor wat betreft de beleggingen.

Daarnaast hebben de seniorenorganisaties nog een aantal kritische kanttekingen bij het wetsvoorstel zoals dat er nu ligt. Daarover leest u meer in de brief die naar de Kamer is gestuurd.

Brief Seniorencoalitie

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Komt er een koopkrachtig pensioen?