27 februari 2024

Dienstverlening PostNL verder uitgehold

PostNL heeft gisteren aangekondigd dat de onderneming aanpassingen wil in de Postwet, zodat brievenpost eens per twee à drie dagen kan worden bezorgd.

Op dit moment verplicht de wet om post binnen 24 uur te bezorgen. PostNL haalt deze termijn niet vanwege personeelstekort en het teruglopend aantal brieven en kaarten dat ter bezorging wordt aangeboden.

Onrechtvaardig

ANBO-PCOB maakt zich zorgen om de verdere uitholling van de dienstverlening van PostNL. Het lijkt wel of de organisatie vergeet dat er nog veel mensen in Nederland zijn die niet digitaal actief zijn. Zij zijn afhankelijk van de papieren post en moeten dus langer op berichten wachten. Wij vinden dit een onrechtvaardig gevolg voor deze groep. Temeer omdat die groep geen alternatieven heeft; er zijn geen andere aanbieders voor brievenpost.

PostNL moet alles in het werk stellen om de wet na te leven en zodoende haar klanten op een verantwoorde manier van dienst te zijn. ANBO-PCOB is van mening dat bestaande wetgeving niet aangepast mag worden als de daarin gemaakte afspraken niet worden nageleefd.

Rood

Hetzelfde zou zijn als je het negeren van een rood verkeerslicht oplost door alle verkeerslichten weg te halen. Er rijdt in ieder geval niemand meer door rood, maar of dat verstandig is?

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-verkiezingen-10