ANBO-PCOB zij maken het verschil | ouderen maken het verschil
ANBO-PCOB ouderen maken het verschil
Wie maakt het verschil?

Ouderen maken het verschil

ANBO-PCOB maakt zich sterk voor de herwaardering van ouderen in Nederland. Er is namelijk niets mis met het woord ‘ouderen’. Het is een gewoon, neutraal woord net als ‘jongeren’, ‘bakkers’ of ‘fietsers’.

Help ons met zichtbaar maken wat ouderen allemaal doen voor de maatschappij!

Dat het woord ‘ouderen’ gevoelig ligt, heeft alles te maken met de onderwaardering en het disrespect voor ouderen. Zij worden soms gezien als een grijze golf, een kostenpost, een zware last voor de zorg. ANBO-PCOB wil daar verandering in brengen door het woord ‘ouderen’ positief te laden. We willen laten zien wat ouderen allemaal doen. Want ouderen maken het verschil. En daar maakt ANBO-PCOB zich sterk voor.

Doe mee

Laat ons weten wat u of iemand die u kent zoal doet. Dat kan iets normaals zijn of iets groots. Iemand die elke dinsdag de voetbalkantine draaiende houdt. Of die bijdraagt aan de opvang en opvoeding van kleinkinderen. Die kennis overdraagt. Of een vereniging bestuurt. Of zorgt voor iemand uit de familie of een vriend. We doen zoveel!

Formulier invullen

Wat moet ik doen?

  • Vul vóór 1 augustus 2024 het formulier in door te klikken op de oranje button
  • U kunt zowel voor uzelf als voor iemand die u kent een formulier invullen
  • Vul het hele formulier in, na het versturen ziet u op de bedanktpagina dat wij uw inzending goed hebben ontvangen. U ontvangt geen bevestigingsmail
  • Iemand hoeft geen lid te zijn
  • Door in te zenden gaat u akkoord met plaatsing op de website en/of in het magazine van ANBO-PCOB (alleen naam, leeftijd en woonplaats)
  • Wie geselecteerd wordt, ontvangt een leuke attentie

Formulier invullen

anbo-pcob-ouderen-maken-het-verschil-voorbeelden
Ouderen maken het verschil | ANBO-PCOB
buurman zet zich in voor een schone buurt - testimonial
Mijn buurman zet zich in voor een schone buurt. Hij houdt het perkje bij en zorgt ervoor dat er geen afval ligt bij ons in de straat. Ik vind het geweldig dat hij dit doet. Vaak komen anderen uit de straat hem helpen. Ik heb hem opgegeven voor ouderen maken het verschil.
ANBO-lid
8,3
Ledenvertellen
148 beoordelingen