09 mei 2019

Verzekeraar Yarden ‘in zwaar weer’: laat u goed voorlichten

In de pers verschijnen verschillende berichten dat de financiële positie van Yarden erg verzwakt is. Hebt u een verzekering bij Yarden? Lees dan hieronder wat u het beste kunt doen.

In de pers zijn de financiële problemen van uitvaartverzekeraar Yarden uiteengezet. In het kort komt het erop neer dat de verzekeraar voor meer dan 340 miljoen euro verplichtingen aan polishouders op haar balans heeft staan en dat zij daar maar circa 25% dekking voor heeft. Om dit op te lossen, werkt Yarden aan de versterking van haar buffers en heeft bij De Nederlandsche Bank een herstelplan ingediend om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Uitvaarten worden volgens Yarden nog gewoon uitgevoerd.

Verschillende financiële adviseurs geven aan dat het verstandig is om als klant van Yarden uw polis tegen het licht te houden. Bekijk uw voorwaarden en overleg met uw verzekeringsagent of intermediair wat voor u de beste optie is. Het is in ieder geval belangrijk om u goed te laten voorlichten.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsagent of intermediair. Of met de afdeling klantenservice van Yarden.

Inkomen