Verkiezingen 2023

Lees alles over de verkiezingen op 22 november 2023. ANBO heeft de belangrijkste thema’s voor u op een rij gezet en vooral hoe de partijen daarmee denken om te gaan.

Op 22 november 2023 kan Nederland een nieuwe volksvertegenwoordiging kiezen. Op die dag zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een goed moment om te kijken hoe wij vinden dat senioren een volwaardige plek in onze samenleving kunnen houden en liefst nog verbeteren. Er zijn allerlei belangrijke thema’s waar de Tweede Kamer zich de komende jaren mee moet bezig houden. Verbeteren van de koopkracht van senioren, voldoende en goede huisvesting, een oplossing voor de toenemende zorgvraag zijn zaken die rechtstreeks van belang zijn.

ANBO heeft hieronder de belangrijkste thema’s voor u op een rij gezet en vooral hoe de partijen daarmee denken om te gaan. Het is uiteraard geen stemadvies, maar een overzicht van de standpunten die het u mogelijk maakt op inhoud een keuze te maken die bij u past.

ANBO | Verkiezingen 2021
8,3
Ledenvertellen
149 beoordelingen
Verkiezingsstoplicht - seniorencoalitie - verkiezingen november 2023

Verkiezingsstoplicht

Eerste hulp voor senioren bij Tweede Kamerverkiezingen

De Seniorencoalitie, het samenwerkingsverband tussen ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL, helpt mensen met het Verkiezingsstoplicht. Dit is speciaal gemaakt voor senioren ter voorbereiding van de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.
Het stoplicht maakt in één oogopslag duidelijk hoeveel aandacht politieke partijen besteden aan onderwerpen die juist voor ouderen van groot belang zijn.

BEKIJK HIER HET VERKIEZINGSSTOPLICHT

De standpunten van de Seniorencoalitie over de verkiezingen 2023

Standpunten brochure Seniorencoalitie

Het aantal senioren in onze samenleving neemt de komende jaren fors toe. Dat is een positieve ontwikkeling: we leven langer en blijven langer vitaal. Dit hebben we met elkaar weten te bereiken. Meer dan ooit hebben we de kans om senioren in staat te stellen hun bijdrage aan onze maatschappij te blijven leveren en zich te kunnen blijven ontwikkelen.

Daarvoor moet er een duidelijk pakket van acties komen. Klik op de oranje knop voor een opsomming van de aandachtspunten die noodzakelijk zijn in een dergelijk pakket om senioren in hun kracht te zetten én te houden.

Bekijk de aandachtspunten