18 juli 2019

Praat mee over Goed Ouder Worden op het Democratiefestival

Op 30 en 31 augustus vindt in Nijmegen het Democratiefestival plaats. ANBO doet mee en nodigt u van harte uit om mee te doen aan een debat over Goed Oud Worden. Hoe kijken we aan tegen oud worden en oud zijn? Waarom wordt vaak het beeld geschetst dat ouderen ziek, zwak en misselijk zijn? Kom ook en geef u mening!

In gesprek over het Nederland van nu en straks

Op het Democratiefestival gaan mensen uit heel Nederland met elkaar en met politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in gesprek over het Nederland van nu en straks. Wat verdeelt ons en wat verbindt ons? Wat zijn onze problemen van nu en onze dromen voor de toekomst? En daar hoort wat ANBO betreft ook een debat bij over, voor en met ouderen. Daarom organiseert ANBO tijdens het festival een debat over Goed Ouder Worden: hoe doe je dat, goed ouder worden? Wat houdt het in? En wat is er voor nodig?

Debat ANBO

Het debat van ANBO vindt tijdens het Democratiefestival twee keer plaats:

  • op vrijdag 30 augustus van 17.45 tot 18.45 uur
  • zaterdag 31 augustus van 16.30 tot 17.30 uur

Locatie is de Debat Arena op het festivalterrein.

Over het Democratiefestival

Het Democratiefestival is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het festival vindt plaats op 30 en 31 augustus 2019 op het nieuwe eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Het is gratis toegankelijk en iedereen is welkom: jong en oud (dus vooral introducees mee: uw vrienden, buren, kinderen en kleinkinderen).

Naast verschillende debatten zijn er ook zeepkistspeeches, sportclinics, theater, filmvertoningen en excursies. Tegen de avond gaan de keukens van de foodtrucks open en zijn er optredens van artiesten.

Meer informatie en inschrijven

Klik hier voor alle informatie, het programma en om u gratis aan te melden: www.democratiefestival.nu

Gezondheid