24 november 2017

Kandidaten voor het verantwoordingsorgaan van ABP gezocht

Volgend jaar zijn er verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds ABP. ANBO zoekt kandidaten en roept geïnteresseerde leden op zich te melden. Het ambtenarenfonds ABP is met een belegd vermogen van € 385 miljard het grootste fonds van Nederland. Het verantwoordingsorgaan (VO) is voor het bestuur de representant van de aangesloten deelnemers. Het VO controleert het bestuur en heeft vastgelegde adviesrechten. In het VO hebben gepensioneerden een aparte plaats.

Eigen lijst

ANBO zal met een eigen lijst deelnemen aan de verkiezingen en zoekt mensen die zitting willen nemen in het VO. Vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd om aan de verkiezingen mee te doen, omdat diversiteit binnen pensioenfondsen expliciet gewenst is.

Kandidaten worden getoetst aan de volgende criteria:

  • U moet pensioen ontvangen van ABP;
  • U heeft belangstelling voor én basiskennis van pensioen;
  • U onderschrijft de genuanceerde benadering van pensioenen van ANBO;
  • U bent bereid tot het volgen van cursussen;
  • U neemt deel aan de pensioengroep van ANBO;
  • U heeft goede sociale vaardigheden en bent bereid tot samenwerken.

Ook ABP heeft verwachtingen van de kandidaten.

Lees er alles over op de site van het ABP

Deelnemers in het VO van ABP krijgen een vergoeding voor hun werkzaamheden. Het tijdsbeslag is enkele dagen per maand.

Ik wil graag!

Kandidaten worden verzocht een e-mail te sturen aan Willem Reijn, beleidsadviseur pensioen van ANBO: w.reijn@anbo.nl. U schrijft daarin een korte motivatie en voegt een curriculum vitae bij. U kunt ook voor nadere informatie bij Willem terecht. Geschikte kandidaten krijgen een uitnodiging voor een gesprek, waarna de lijst wordt opgesteld.