9 mei 2017

IkWoonLeefZorg.nl helpt ouderen langer thuis wonen

Rabobank en Interpolis lanceren vandaag IkWoonLeefZorg.nl. Een online platform met als doel ouderen langer zelfstandig te laten wonen en mantelzorgers te ontlasten.

IkWoonLeefZorg.nl biedt zowel praktische als financiële informatie en geeft duidelijke antwoorden, tips, concrete oplossingen en links. Het bundelt alle informatie rondom langer zelfstandig wonen, zorg, sociale contacten en financiën op één plaats met directe koppelingen naar relevante loketten zoals de Belastingdienst, gemeenten en thuiszorgorganisaties. Ook is er een directe link naar de online Interpolis Preventiewinkel om eenvoudig en snel ondersteunende middelen te bestellen.

IkWoonLeefZorg: meer duidelijkheid in moeilijke situaties

Liane den Haan, directeur-bestuurder van de ANBO: "Wij ondersteunen dit initiatief van de Rabobank en Interpolis van harte. We weten hoe ondoorzichtig het woud van informatie is als het gaat over zelfstandig wonen. Met name de doorverwijzingen naar de loketten waar mensen kunnen aankloppen zijn zeer welkom." ANBO-leden kunnen, naast bij IkWoonLeefZorg.nl, al sinds 2015 terecht bij ANBO Raad & Daad, dat leden online, telefonisch of zelfs thuis adviseert over zaken rond inkomen, gezondheid en wonen.

Elze Vonk, directeur wonen bij Rabobank: "Rabobank wil ouderen en mantelzorgers graag helpen om zelf hun zaken te kunnen blijven regelen zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen, met en zonder zorg. Onze boodschap is: begin op tijd, er is vaak meer mogelijk dan je denkt om te wonen zoals je wilt." Chantal Vergouw, divisievoorzitter van Interpolis voegt daar aan toe: "Dit platform is een volgend initiatief van Interpolis, dat past bij oud worden in je eigen woning. Een actueel maatschappelijk vraagstuk vandaag de dag en één van de thema’s waar wij ons hard voor maken."

Bekijk Elze Vonk ook op YouTube

Bewustzijn stimuleren...

Nederland kent 4,1 miljoen 55-plussers. Veel mensen uit deze groep denken nog niet na over hoe zij in de toekomst willen wonen. Daarnaast is er bij veel ouderen en hun mantelzorgers onduidelijkheid over nieuwe wetgeving, langer zelfstandig blijven wonen en zelf zorg inkopen. Met IkWoonLeefZorg.nl stimuleren Rabobank en Interpolis dit bewustzijn. Het platform biedt een breed overzicht aan informatie en oplossingen, zowel financiële als praktische oplossingen voor aanpassingen in huis of tips voor sociale activiteiten die het leven leuker maken.

...En mantelzorgers onlasten

IkWoonLeefZorg ontlast ook de 4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Veelal mensen die naast hun werk, gezin en eigen leven zorgen voor een naaste. Dan is het fijn dat je terecht kan op één plek als er iets geregeld moet worden. Doordat alle informatie op één platform gebundeld is, wordt veel tijd en moeite bespaard.