1 oktober 2014

ANBO Zorgprofessionals aan de slag

Vandaag starten zeven ANBO Zorgprofessionals bij SUCSEZ, een onafhankelijk intermediair voor verzekeringen. De kandidaten hebben met succes het examen afgelegd en hebben nu een officieel diploma ‘Wft-adviseur Zorgverzekering.’ Al bijna acht jaar werken ANBO en SUCSEZ samen om ANBO-leden optimaal te adviseren over hun verzekeringspakketten waardoor men flink kan besparen. Begin dit jaar werd die samenwerking uitgebreid door 50-plussers een gratis opleiding te laten volgen tot zorgverzekeringsadviseur met de garantie op betaald tijdelijk werk. 

Speerpunt ANBO

ANBO-directeur Liane den Haan: “Wij zetten ons lang in voor de positie van senioren op de arbeidsmarkt, maar behalve ANBO leek geen enkele organisatie in actie te komen. We moeten allemaal langer doorwerken, maar boven een bepaalde leeftijd is er geen baan meer te vinden. Omdat dat volledig met elkaar in tegenspraak is, hebben wij er een speerpunt van gemaakt. Wij willen werkgevers en het ministerie laten zien dat er wél mogelijkheden zijn om senioren aan het werk te krijgen, zowel tijdelijk als structureel.”

Positieve ervaringen

“Wij hebben positieve ervaringen met oudere werknemers”, zegt Dennis Massaar, directeur van SUCSEZ. “Wij zagen zeker mogelijkheden tot samenwerking vanwege de overstapperiode die  zorgverzekeringen hebben aan het eind van het jaar altijd extra mensen nodig met een specifieke opleiding. Geschoolde mensen die telefonisch advies kunnen geven en administratieve werkzaamheden doen voor klanten. Die zijn moeilijk te vinden.” 

Den Haan: “Het is mooi dat we nu mensen hebben opgeleid tot verzekeringsadviseur. Hierdoor zijn ze breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. Ik hoop dat zij na december een baan voor langere tijd vinden.” 

De ANBO Zorgprofessionals werken in de maanden oktober, november en december bij SUCSEZ of een zorgverzekeraar.