ANBO-PCOB in de media

17
mei
2024

Telegraaf kopt: 'Ouderenbond niet blij met coalitieakkoord'

ANBO-PCOB vindt dat ouderen zijn overgeslagen in het coalitieakkoord. Het steekt de belangenvereniging dat een visie op de snel vergrijzende samenleving - in 2040 zijn er vijf miljoen gepensioneerden - ontbreekt en dat er met geen woord over pensioen wordt gerept. Telegraaf gaat in dit artikel uitgebreid in op de bezwaren van ANBO-PCOB.

Telegraaf kopt: 'Ouderenbond niet blij met coalitieakkoord'

ANBO-PCOB bij Omroep Tilburg over woningtekort voor ouderen

Omroep Tilburg besteedt aandacht aan het tekort aan ouderenwoningen in Tilburg. Er is weinig doorstroming in de woningmarkt in Tilburg en een gebrek aan thuiszorg, volgens de omroep. Wanneer mensen die thuiszorg nodig hebben bij elkaar in de buurt wonen, is het volgens woordvoerder van ANBO-PCOB Eline Maarse, makkelijker om van voordeur naar voordeur te lopen. ‘’Er zijn dan veel meer mensen die gezien en geholpen kunnen worden op een dag. Ook kan je de bewoners nog veel activiteiten zelf laten doen.’’ In het artikel staat ook een oproep voor meer clusterwoningen.

ANBO-PCOB bij Omroep Tilburg over woningtekort ouderen
16
mei
2024

Veel media gaan in op zorgen ANBO-PCOB over regeerakkoord

Volgens ouderenbond ANBO-PCOB heeft het nieuwe coalitieakkoord te weinig aandacht voor ouderen in Nederland. De ruim 3 miljoen gepensioneerde Nederlanders zouden niet op het vizier van de vier coalitiepartijen staan. Daarnaast zegt de ANBO-PCOB verbaasd te zijn over het gebrek aan plannen voor de woningbouw en de nieuwe pensioenwet. . NRC, AD, de Stentor, de Gelderlander en BN de Stem schrijven over onze zorgen over het akkoord. 

NRC artikel alleen te lezen voor abonnees

Veel media gaan in op zorgen ANBO-PCOB over regeerakkoord
6
mei
2024

AD publiceert artikel over gebrek aan bouw ouderenwoning

De tegenvallende bouwproductie kan met name ouderen lelijk opbreken. Er worden zo weinig nieuwe seniorenwoningen gebouwd dat ongelukken binnenshuis op de loer liggen. Ouderenbond ANBO-PCOB noemt het ook ‘uitermate verontrustend’ dat de doelstelling ver weg lijkt. ,,Passende woningen in fijne wijken voor senioren is een randvoorwaarde voor behoud van de zelfstandigheid en het voorkomen van een beroep op de zorg’’, aldus woordvoerder Eline Maarse.

AD maakt artikel over gebrek aan bouw ouderenwoning

Telegraaf pakt groot uit met ons onderzoek naar digitale ouderen

Van de 3,7 miljoen 65-plussers is nu meer dan 80 procent dagelijks op de digitale snelweg te vinden, blijkt uit het onderzoek van ANBO-PCOB. Dat was tien jaar terug nog geen 60 procent. Tegelijkertijd hebben 363.000 senioren nog nooit internet gebruikt. „Je ziet dat ouderen echt met een inhaalrace zijn begonnen waarvan de finish bijna bereikt is”, zegt Eline Maarse van de ouderenbond. „Maar we moeten er als samenleving ook voor zorgen dat ook ouderen die niet zo handig zijn met computers hun zaken goed kunnen regelen. Denk hierbij aan overheidsdiensten en bankenzaken.”

Telegraaf pakt groot uit met ons onderzoek naar digitale ouderen
2
mei
2024

Thuiszorg besteedt aandacht aan ons bericht over geriatrische revalidatiepatiënten en zelfstandigheid

Tachtig procent van de mensen die gebruikmaakt van geriatrische revalidatie gaat uiteindelijk weer naar huis. Dat zegt Leonoor van Dam van Isselt, specialist ouderengeneeskunde in de geriatrische revalidatie, in ANBO Magazine. Geriatrische revalidatie is revalidatie voor kwetsbare ouderen. Met als doel om ze te helpen terug te keren naar de thuissituatie. Zodat ze zo goed mogelijk en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en wonen en ook weer kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Thuiszorg besteedt aandacht aan geriatrische revalidatie