ANBO-PCOB in de media

Filters

22
april
2024

Een toegankelijk OV voor iedereen

Onze senior beleidsadviseur Alex van Scherpenzeel is te gast geweest bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam om te praten over het belang van goed openbaar vervoer. Het hele gesprek is terug te kijken via YouTube.

Alex van Scherpenzeel, beleidsadviseur bij ANBO-PCOB in Pakhuis de Zwijger
12
april
2024

RTV Utrecht over hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen

Het is een doorn in het oog van veel mensen die geregeld naar het ziekenhuis moeten: de parkeerkosten die soms de pan uit rijzen. Volgens dit artikel is het vooral bij het Diakonessenhuis in Utrecht een probleem, bij de andere ziekenhuizen vallen de kosten gelukkig mee. Voor dit artikel benaderde RTV Utrecht ook ANBO-PCOB. Een woordvoerder laat weten dat zij juist zien dat ziekenhuizen al veel doen voor patiënten die regelmatig in het ziekenhuis moeten zijn. "Soms krijg je bijvoorbeeld uitrijkaarten als je een chemobehandeling hebt gehad, of zijn de eerste uren parkeren gratis." Volgens de woordvoerder zijn er de afgelopen tijd nauwelijks klachten van ouderen binnengekomen over hoge parkeertarieven bij ziekenhuizen.

RTV Utrecht over hoge parkeerkosten
21
februari
2024

In het RD gaven we commentaar op de rijbewijskeuring voor 75-plussers

De keuring van 75-plussers heeft zijn „langste tijd gehad”, beaamt Eline Maarse, zegsvrouw van de ouderenbond ANBO-PCOB. „Wij vinden dat iedereen op zijn tijd een opfriscursus moet hebben.”

Rijbewijskeuring voor 75-plussers
12
februari
2024

Spraakmakers NPO Radio 1 - De rijvaardigheidstest voor 75-plussers moet worden vergoed

Op 12 februari besteedde het Radio 1 programma Spraakmakers aan dacht aan de rijvaardigheidstest die voor 75-plussers moet worden vergoed. Onze eigen Alex van Scherpenzeel lichtte het standpunt van ANBO-PCOB toe. Iedereen moet goed bewust zijn van zijn of haar gedrag op de weg, niet alleen senioren men moet maar ook realistisch kijken naar het eigen gedrag.

Herman van der Zandt in gesprek met ANBO-PCOB's Alex van Scherpenzeel