ANBO-PCOB in de media

6
mei
2024

AD publiceert artikel over gebrek aan bouw ouderenwoning

De tegenvallende bouwproductie kan met name ouderen lelijk opbreken. Er worden zo weinig nieuwe seniorenwoningen gebouwd dat ongelukken binnenshuis op de loer liggen. Ouderenbond ANBO-PCOB noemt het ook ‘uitermate verontrustend’ dat de doelstelling ver weg lijkt. ,,Passende woningen in fijne wijken voor senioren is een randvoorwaarde voor behoud van de zelfstandigheid en het voorkomen van een beroep op de zorg’’, aldus woordvoerder Eline Maarse.

AD maakt artikel over gebrek aan bouw ouderenwoning
23
april
2024

Op NOS Radio 1 Journaal over het onderzoek krachtig ouder worden

ANBO-PCOB-directeur Anneke Sipkens is door NPO Radio 1 bevraagd over het onderzoek over zorg en wonen in de toekomst. Uit dat onderzoek blijkt onder andere dat veel senioren er blindelings op rekenen dat de overheid, hun partner en de zorg alles regelt als er iets met hen gebeurt.

De hele uitzending is hieronder terug te luisteren. Het item met Anneke Sipkens start na 3 uur, 20 minuten en 50 seconden.

NOS Radio 1 Journaal
13
april
2024

Omroep Gelderland interpreteert CBS cijfers thuiswonende ouderen

Het aantal ouderen dat zelfstandig thuis woont, is in vijf jaar tijd toegenomen. Landelijk woonde vorig jaar 95,2 procent van de mensen ouder dan 70 jaar thuis. Omroep Gelderland vroeg ons wat wij van deze cijfers vinden. 

Het is lastig betekenis te geven aan de cijfers. Thuis wonen als 70-plusser kan namelijk zowel positief als negatief uitgelegd worden. "Waarom woont een oudere thuis? Is dat omdat ze dat zelf graag willen, of komt het doordat er nergens plek is om verzorgd te worden?", stelt Eline Maarse namens ouderenbond ANBO-PCOB.

Omroep Gelderland interpreteert CBS Cijfers thuiswonende ouderen
20
maart
2024

ANBO-PCOB onderdeel van VWS campagne Praat vandaag over morgen

Om het gesprek over later te stimuleren, lanceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de landelijke campagne ‘Praat vandaag over morgen’. Want door op tijd dat gesprek aan te gaan, kunt u straks de dingen doen die u belangrijk vindt. ANBO-PCOB doet mee via de Seniorencoalitie met Krachtig ouder worden. Verschillende media besteden op de dag van de lancering uitgebreid aandacht aan de start van de campagne in onder andere Trouw en EenVandaag

Anneke Sipkens ANBO-PCOB presentatie Praat vandaag over morgen
18
maart
2024

Telegraaf pakt uit met groot artikel onderzoek ANBO-PCOB

Veel senioren rekenen er blindelings op dat de overheid, thuiszorg en partner voor ze zullen zorgen als er iets met ze gebeurt en ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. ANBO-PCOB deed een grootschalig onderzoek onder bijna 8000 senioren en kwam tot de conclusie dat mensen niet goed zijn voorbereid op de nieuwe werkelijkheid. Hoogste tijd om dit probleem aan te pakken. Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO-PCOB, is uitgebreid aan het woord over het onderzoek in de Telegraaf

Telegraaf pakt uit met artikel onderzoek ANBO-PCOB
9
maart
2024

ANBO-PCOB in EenVandaag over de toename van commerciële verpleeghuizen

De afgelopen tien jaar zijn de commerciële verpleeghuizen voor ouderen toegenomen van 96 naar 500. Dat levert soms problemen op aangezien de zorg in deze huizen niet altijd toereikend is als het gaat om complexe behandelingen. EenVandaag ging op bezoek in zo'n verpleeghuis en vroeg Anneke Sipkens, directeur-bestuurder van ANBO-PCOB, of ze blij is met deze ontwikkeling. In het item vertelt Anneke onder andere dat ze pleit voor verschillende vormen van verpleeghuizen zodat iedereen terecht kan in een passend verzorgingstehuis.

Anneke Sipkens in EenVandaag over commerciële verpleeghuizen
8
maart
2024

Telegraaf wil mening ANBO-PCOB over explosieve toename van verpleeghuizen

De afgelopen tien jaar zijn de commerciële verpleeghuizen voor ouderen toegenomen van 96 naar 500. Dat blijkt uit cijfers die het ANP heeft opgevraagd bij de Kamer van Koophandel. Uiteraard werd ANBO-PCOB ook naar onze mening gevraagd. Wij vinden deze toename een risico. „Men richt zich op mensen die een beetje zorg nodig hebben en niet op mensen met complexe problematiek. Men gaat ervan uit dat mensen in zo’n woonvorm zich bij een huisarts kunnen inschrijven, maar die zit er niet op te wachten. Het verdienmodel houdt niet altijd rekening met de specialistische zorg die soms nodig is”

Explosieve toename commerciële verzorgingstehuizen
5
maart
2024

ANBO-PCOB tekent mee met Uitvoeringsagenda Wonen

Twaalf (woon)organisaties melden in de Uitvoeringsagenda Wonen dat er jaarlijks 100.000 nieuwe woningen bij moeten komen. Het document is mede opgesteld om het volgende kabinet bouwstenen te geven om het woningtekort aan te pakken. ANBO-PCOB steunt het initiatief.

Partijen die meedoen aan Uitvoeringsagenda Wonen - ANBO-PCOB
4
februari
2024

Knarrenhofjes zijn immens populair

Knarrenhofjes zijn immens populair. Wat verklaart het succes? "De aantrekkingskracht zit in de verbondenheid en het langer actief blijven", zegt ANBO-PCOB-directeur Anneke Sipkens. Lees hier het uitgebreide artikel (dat is overigens wel alleen te lezen voor abonnees van het AD) Deze woonvorm is bedacht in Zwolle en is immens populair: 44.000 mensen staan op wachtlijst | Zwolle | AD.nl

Knarrenhofjes zijn immens populair | ANBO in de media | ANBO-PCOB