22 juni 2012

Goede doelen ANBO MAX-prijs bekend

Vrijdag 22 juni hebben ANBO en omroep MAX de acht genomineerden bekend gemaakt van de ANBO MAX goede doelen prijs 2012. Deze prijs, die dit jaar alweer zijn vijfde editie kent, is in het leven geroepen om goede doelen en al hun vrijwilligers een steuntje in de rug te geven.

Dit jaar staat de prijs in het teken van kinderen. De genomineerde goede doelen zijn (in alfabetische volgorde):

Stimulans

De ANBO MAX Goede Doelen prijs werd in 2008 in het leven geroepen door ANBO en MAX. Beide organisaties zetten zich zin om het werk van goede doelen te stimuleren.

"Elk jaar zetten wij ons als seniorenverenigingen in om goede doelen in Nederland een podium te geven. Dit jaar is extra bijzonder, omdat het thema ‘kinderen’ is. Deze doelen en hun vrijwilligers werken het hele jaar hard om het leven van kinderen iets mooier te maken. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij", aldus Liane den Haan, algemeen directeur van ANBO.

In het zonnetje

Jan Slagter, directeur van MAX, sluit zich daarbij aan: "Als publieke omroep zetten wij graag de goede doelen en hun vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar doen we dat alweer voor het vijfde jaar en daar ben ik best trots op. We hebben een mooie lijst van genomineerden kunnen samenstellen, allen met een missie die we alleen maar kunnen ondersteunen."

De winnaar van de prijs wordt bepaald door het publiek; vanaf 13 augustus kunnen alle Nederlanders daarvoor terecht op de website anbomaxgoededoelenprijs.nl. In de zomer kunnen zij al diverse acties van de genomineerde goede doelen verwachten. De verkiezingsperiode loopt tot en met 18 november. Op 19 november wordt in een live uitzending van Tijd voor MAX bekend gemaakt welk goed doel de titel 'Goede Doel van het Jaar 2012' mag dragen.