Waarom ANBO?

Uw bondgenoot

Voor een lang en gelukkig leven

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Opgericht in 1900 behartigen we vandaag de dag de belangen van ouderen op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt haar leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. ​​​​​​ANBO is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven.

Belangenbehartiging

Landelijk én bij u in de buurt

ANBO behartigt uw belangen op het gebied van: inkomenpensioendigitaliseringgezondheidwonen en veiligheid. We werken hierbij samen met ander (ouderen) organisaties in Nederland. Daarnaast informeren wij u over onze speerpunten via onze website, ons ledenportaal, onze nieuwsbrieven en dossiers in ons magazine (dat 7 keer per jaar bij u op de mat valt).

Dienstverlening

Advies en hulp

Onze collega's en vrijwilligers van het ANBO Adviesteam staan voor u klaar. Zij bieden u de hulp en ondersteuning die u nodig heeft. Wat dacht u van hulp bij uw belastingaangifte? Een veiligheidscheck van uw woning en/of computer? Het aanvragen van uw rijbewijskeuring? Of het opstellen van bezwaarschriften?

Als lid krijgt u daarnaast ook toegang tot het ANBO Trefpunt, het ontmoetingsplatform dat mensen bij elkaar brengt!

Voordeel en gemak

Profiteer van ledenvoordeel

Als lid kunt u gratis gebruikmaken van alle ANBO diensten en collectieven, bijvoorbeeld hulp bij uw belastingaangifte (Belastingservice), korting op uw zorgverzekering (Zorgcollectief), besparen op uw energierekening (Energieservice), een voordelige rijbewijskeuring of nieuwe fiets (Fietsvoordeelshop). Daarnaast profiteert u van talloze exclusieve kortingsacties en aanbiedingen bij onze partners via ANBO Ledenvoordeel.

Word lid van ANBO

Word nu lid van ANBO voor het introductietarief van €29,95 (het eerste jaar). U kunt dan direct gebruikmaken van onze dienstverlening en profiteren van ledenvoordeel. Daarna betaalt u €4 per maand.

Word nu lid van ANBO >>

Waarom lid worden van ANBO?

  • Belangenbehartiging op het gebied van inkomen, de digitale samenleving, pensioen, gezondheid, veiligheid & wonen
  • Persoonlijke dienstverlening: informatie, advies (ANBO Adviesteam) en hulp van vrijwilligers
  • Exclusief ledenvoordeel: collectieven, aanbiedingen en kortingsacties
Marjan Hilgers, lid en consulent
"Ik ben lid van ANBO vanwege de vele voordelen en de goede service. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij ANBO, omdat ik graag mensen wil helpen. Natuurlijk is de erkenning ook fijn, helemaal als je niet meer werkt."
Marjan Hilgers, ANBO-Lid en Consulent
Bernard Tomlow, ANBO
“Ik ben lid geworden omdat ouderen honderd procent volwaardige mensen zijn met eigen belangen en ze staan volop in de maatschappij. ANBO komt op professionele wijze op voor deze groep mensen en staat voor enorm goede dienstverlening en belangenbehartiging.”
Bernard Tomlow, ANBO-lid
Carmen Diaz Garcia, ANBO-Lid
“Je voelt je minder alleen wanneer de zaken gecompliceerder worden. Dat is de steun die ik heb gevonden bij ANBO.”
Carmen Diaz-Garcia, ANBO-Lid
Cor Vermeulen, ANBO-Lid
“Ik wilde nooit lid zijn van een ouderenbond. Ik ben namelijk nog zo vief als wat! Toch heb ik van mijn ANBO-lidmaatschap nog altijd geen spijt.”
Cor Vermeulen, ANBO-Lid
Yvonne Arend Brockholz, ANBO-Lid
“Ik heb nog niet veel ondersteuning nodig, maar het is fijn om te weten dat ANBO er op alle fronten voor mij kán zijn!”
Yvonne Arend-Brockholz, ANBO-Lid