ANBO Trefpunt - de co-hosts helpen u graag
Ontmoet andere leden op ANBO Trefpunt
Ga naar ANBO Trefpunt

Wilt u ANBO-leden ontmoeten?

Sinds begin 2022 kunnen onze leden met elkaar in contact komen op de digitale ontmoetingsplaats ANBO Trefpunt. Het is er een levendige boel met allerlei oproepen. Van koffie-afspraken tot ontmoetingsdagen. En wie nieuw is op het platform kan rekenen op hulp van ‘hosts’ Ben Dijkman en Rosa Hustinx. We stellen ze graag aan u voor!

Ben Dijkman

Dijkman (72) is al ANBO Woonconsulent en wilde graag helpen bij de opstart van Trefpunt. “Al na een maand zaten er honderden gebruikers op. Een mooi begin en het groeit nog gestaag. Mensen willen graag contact maken. Sommigen hebben behoefte aan wat aanspraak door corona, anderen hebben hun naaste verloren of mensen vinden het simpelweg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Op Trefpunt kan dat veilig, iedereen is er beleefd en respectvol naar elkaar. Wat ik zelf leuk vind om te zien is dat mensen hun creativiteit delen. Sommigen schilderen of tekenen en daar plaatsen ze iets over.

En er worden natuurlijk leuke oproepen gedaan. Bijvoorbeeld van mensen die een wandelmaatje zoeken of samen naar een museum willen. Maar ook een oproep van een mevrouw van in de zeventig die een reismaatje voor India zoekt of een meneer van in de 80 die krachttraining doet en daar zijn ervaring over deelt. Daar sta ik dan zelf ook even versteld van. Het zegt vooral iets over hoe dynamisch ANBO-leden zijn. Als host help ik bij technische dingetjes. Zo stonden in het begin veel profielfoto’s gekanteld. Dan kan ik uitleggen hoe je dat goed krijgt. En ik maak leden die nieuw zijn op het platform een beetje wegwijs.”

Ben Dijkman - Co-host ANBO Trefpunt

Tip van Ben Dijkman:

Schrijf bij het aanmaken van je profiel iets over jezelf bij je biografie. En plaats een foto erbij. Dat spreekt aan en maakt het makkelijker om contact te maken.
 

Rosa Hustinx

Eind 2022 meldde Rosa Hustinx zich aan als host voor Trefpunt. Het viel haar op dat niet alle deelnemers iets over zichzelf vertellen.

 “Na mijn aanmelding bij ANBO was het Trefpunt een onverwachte erg leuke verrassing. Het is geweldig dat ouderen met elkaar in contact kunnen komen in een veilige en betrouwbare digitale omgeving. Natuurlijk ben ik direct gaan rondkijken wat voor activiteiten er zijn.”

 “Het viel mij op dat redelijk veel nieuwe deelnemers nogal terughoudend zijn, dat ze geen profiel plaatsen of een specifiek doel lijken te hebben. Dat is jammer, omdat ze daardoor niet bereiken waarop ze hopen. Je hele doopceel lichten hoeft echt niet maar een beetje weten wie de ander is en wat die zoekt is dat echt de basis van succes.”

 “Ik begrijp heel goed dat het vaak moeilijk is om iets over jezelf te vertellen, niet iedereen kan dat en via een omweg is het makkelijker. Als tekstschrijver help ik daarbij graag. Dat is mijn rol als ‘taal-host’. Laat het me vooral weten.”

ANBO Trefpunt Host Rosa Hustinx

Tip van Rosa Hustinx:

Gebruik het prikbord. Zoek je een wandelmaatje of iemand om mee te bridgen? Zet dat dan niet in je profiel maar plaats een oproepje op het prikbord zodat andere leden het weten.

Ook op Trefpunt?

ANBO Trefpunt is exclusief voor ANBO-leden. Om een profiel aan te maken kunt u met uw Mijn ANBO-wachtwoord inloggen op: www.anbotrefpunt.nl

Onze hosts helpen u wegwijs te worden.

Bent u nog geen lid? Word dan nu lid van ANBO en krijg direct toegang tot ANBO Trefpunt. 

Word lid van ANBO
 

ANBO Trefpunt - Co-host Ben Dijkman op de laptop

ANBO Trefpunt

ANBO Trefpunt is een digitale ontmoetingsplaats waar leden met elkaar in contact kunnen komen. Uiteindelijk kunnen ze elkaar ‘in het echt’ ontmoeten en samen leuke dingen te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Leden kunnen afspreken om bijvoorbeeld te gaan wandelen, fietsen, koken, een leesclub starten, iemand een vraag te stellen of ideeën uit te wisselen.

Naar ANBO Trefpunt