ANBO Webinars Helpdesk | Veel gestelde vragen | Instructievideo's
Overzicht ANBO webinars | Nieuwe webinars en webinars terugkijken
Overzicht van alle webinars

Webinar Helpdesk

Een webinar kunt u gewoon lekker thuis, van achter uw smartphone, tablet of computer bekijken. Maar hoe werkt dit nu precies, wat heb ik nodig om deel te nemen en hoe werkt het inloggen?

Wat is een webinar?

Een webinar is een online bijeenkomst. Iedereen neemt van achter zijn of haar eigen computer, smartphone of tablet deel aan het event. Het woord webinar is een combinatie van de woorden web en seminar. 

Bekijk de veel gestelde vragen en instructiefilmpjes over webinars

Veel gestelde vragen over webinars

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan het webinar?

U heeft alleen een goede internetverbinding en een computer, laptop of tablet nodig om het webinar te volgen. U volgt vervolgens het webinar in uw eigen internetbrowser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Safari of Microsoft Edge. U luistert via het geluid van uw computer, laptop of tablet. U heeft geen camera (webcam) nodig. 

Kunt u mij zien of horen tijdens het webinar?

Nee, wij kunnen u niet zien en niet horen. Als u vragen wilt stellen, maakt u gebruik van de chatfunctie die u ziet nadat u bent ingelogd. 

Kan ik een vraag stellen tijdens het webinar?

Tijdens het webinar is het soms mogelijk om vragen te stellen. Hiervoor gebruikt u de chatfunctie die u ziet nadat u bent ingelogd. Wij doen onze uiterste best om al uw vragen te beantwoorden! Wij laten u in het begin van het webinar weten of u vragen kunt stellen. 

Hoe log ik in voor het webinar?

Voor het webinar Pensioen - wat gaat er veranderen op 14 september 2023 ontvangt u een de dag vóór het webinar een e-mail met de deelnamelink. Op de dag van het webinar ontvangt u nog een keer een mail met de deelnamelink. Door te klikken op de link komt u direct bij het webinar terecht. U hoeft verder niet in te loggen. 

Voor sommige webinars is inloggen verplicht. Dit werkt als volgt: 

U ontvangt de dag vóór het webinar een e-mail met de deelnamelink en een inlogcode. Op de dag van het webinar ontvangt u nog een keer een mail met de deelnamelink en de inlogcode. Een half uur vóór de aanvang van het webinar kunt u inloggen met de deelnamelink en de inloggegevens. Bekijk ook de instructievideos over het inloggen. KLIK HIER

Neemt u voor het eerst deel aan een ANBO webinar? 
Na het inloggen met uw email adres en tijdelijke wachtwoord uit de email, wordt u gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit heeft te maken met de privacy wetgeving. 

Heeft u al een keer een eigen wachtwoord aangemaakt?
In dit geval logt u in met uw eigen aangemaakte wachtwoord

Bent u uw wachtwoord vergeten? 
Op het inlogscherm, kunt u onder de oranje button klikken op: 'wachtwoord vergeten'. U ontvangt daarna een email waarmee u een nieuw wachtwoord aan kunt maken. 

KLIK HIER om naar het inlogscherm te gaan. 

Waarom moet ik een nieuw wachtwoord aanmaken?

(dit is niet van toepassing voor het webinar pensioen op 14 september) 

Neemt u voor het eerst deel aan een ANBO webinar?  U logt in met het tijdelijke wachtwoord. Na het inloggen met uw gegevens uit de email, wordt u gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit heeft te maken met de privacy wetgeving. 

Heeft u al een keer een eigen wachtwoord aangemaakt?
In dit geval logt u in met uw eigen aangemaakte wachtwoord

Bent u uw wachtwoord vergeten? 
Op het inlogscherm, kunt u onder de oranje button klikken op: 'wachtwoord vergeten'. 

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

(dit is niet van toepassing voor het webinar pensioen op 14 september) 

Regels waar het wachtwoord aan moet voldoen:

  • Tussen de 8 en 25 tekens
  • Het wachtwoord bevat 1 letter, 1 cijfer en 1 leesteken
  • Het nieuwe wachtwoord is niet hetzelfde als uw naam of email
Wilt u een webinar terugkijken?

U kunt een webinar op 2 manieren terugkijken:

  1. Heeft u inloggegevens van ons ontvangen voor een vorige webinar? Dan kunt u nog een keer inloggen op: https://anbo-tv.nl  U ziet eerst webinars die nog gaan plaatsvinden. Scroll naar beneden totdat u 'Uitzending gemist?' ziet. U klikt vervolgens op het webinar dat u graag wilt terugzien. Bekijk ook de instructiefilm hierboven om te zien hoe u een webinar kunt terugkijken. 
  2. Op de webinar agenda pagina staan bij archief alle webinars die u terug kunt kijken. 
Wat wordt er gedaan met mijn aanmeldgegevens?

(dit is niet van toepassing voor het webinar pensioen op 14 september - u bent een anonieme deelnemer) 

Uw aanmeldgegevens worden alleen door ANBO gebruikt om u een mail te sturen ter bevestiging van uw deelname. U ontvangt ook een mail van ANBO met uw inloggegevens. Uiterlijk een paar weken na het webinar kunt u een mail ontvangen waarin wij u vragen wat u van het webinar vond. Uw aanmeldgegevens worden niet aan derden verstrekt (ook niet aan de partners van de desbetreffende webinars). 

Ik ben onverwachts verhinderd en kan dus niet deelnemen aan het webinar. Wat moet ik doen?

Per webinar zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit betekent dat wij een ander wellicht teleur hebben moeten stellen, omdat het webinar vol was. U hoeft zich niet af te melden als u bent verhinderd en niet kan deelnemen aan het webinar, maar wellicht kunt u wel iemand anders blij maken met uw plaats? U kunt de mail met uw deelnamelink dan doorsturen.

Hoe werkt een poll tijdens het webinar?

Een poll is een mini-opiniepeiling. We stellen u een vraag met 4 mogelijke antwoorden. U kunt eenvoudig één antwoord aanklikken. Vervolgens krijgt u te zien hoeveel procent van de deelnemers elk antwoord heeft gegeven. Het deelnemen aan een poll is anoniem en niet verplicht.

Inloggen: hoe werkt dat?

KLIK HIER OM IN TE LOGGEN >>

Heeft u hulp nodig? Bekijk dan eerst hierboven de veel gestelde vragen en/of de instructievideo's hieronder. Tijdens webinars kunt u voor technisch support ook bellen op 0348 - 238 083. Bekijk hieronder de korte instructievideo's over:

  • Hoe log ik in als ik voor het eerst een ANBO webinar ga volgen?
  • Hoe log ik in met mijn eigen e-mailadres en wachtwoord?
  • Ik wil een webinar nog een keer bekijken. Hoe kan ik dat doen?
  • Wie zijn de sprekers tijdens het webinar en waar vind ik meer informatie?
  • Hoe stel ik een vraag tijdens een ANBO webinar?

Nog geen lid van ANBO?

Webinars zijn exclusief voor ANBO-leden. Bent u nog geen lid van ANBO maar wilt u wel graag de webinars bekijken en terugkijken? Word dan nu voordelig lid van ANBO. U betaalt voor het eerste jaar een introductietarief van €29,95 in plaats van €48,-. Daarna betaalt u €4 per maand. 

Word nu voordelig lid