ANBO Veiligheidsconsulent

Veiligheid in en om huis

Samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn we gestart met de actie 'Veiligheid in en om het huis' om ANBO-leden te adviseren hoe zij de veiligheid in en om de woning kunnen verbeteren. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen veiligheid in en om de woning, digitale oplichting, babbeltrucs, overvallen en veilig over straat. We hebben vrijwilligers opgeleid tot Veiligheidsconsulenten. Deze veiligheidsconsulenten komen - als u dat wilt - bij u thuis voor een Veiligheidscheck. Iets voor u? Lees dan snel verder!

Marius van Gorssel, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en Louis Sessink, oud-docent aan de politieacademie, hebben ANBO-vrijwilligers opgeleid om veiligheidschecks bij leden thuis uit te voeren. "Je kunt het zo gek niet bedenken of we kaarten het aan in de training", vertelt Louis Sessink. "De vrijwilligers leren we onder andere over goed hang- en sluitwerk, digitale veiligheid en internetfraude. Want met gewoon goede tips kom je al een heel eind. Bijvoorbeeld wat je moet doen als er iemand aan de deur komt collecteren, hoe vraag je om een legitimatiebewijs en hoe ziet zo'n bewijs eruit?

Aanmelden

Bent u benieuwd hoe u de veiligheid en in en rond uw woning kunt vergroten? Maak dan een (gratis) afspraak met een van onze Veiligheidsconsulenten voor een veiligheidscheck bij u thuis. Die komen gratis thuis bij onze leden. Neem telefonisch contact op met de ANBO hulplijn via telefoon 0348 - 238 591 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). U wordt dan in contact gebracht met een consulent in uw regio. Mailen kan uiteraard altijd, naar raadendaad@anbo.nl. Bent u nog geen lid, maar wilt u wel een veiligheidscheck doen?

Word dan snel lid

Bekijk hieronder een filmpje dat Omroep Brabant heeft gemaakt over de Veiligheidscheck:

Meer weten over de consulenten van ANBO?

Alleen voor leden van ANBO. Ook profiteren van deze voordelen?

Lid worden

ANBO biedt vrijwilligers op de volgende gebieden *

* Exclusief voor ANBO-leden

ANBO vrijwilliger