Vooraankondiging

Zilveren Kruis uit zorgcollectief

Uw zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft recent laten weten per 1 januari 2021 de ANBO-collectiviteit te beëindigen. U heeft hierover onze vooraankondigingsbrief ontvangen. Ook Zilveren Kruis brengt u hiervan eind oktober nog persoonlijk op de hoogte.

Met het beëindigen van de collectieve zorgverzekering vervallen ook uw collectiviteitskortingen op de basisverzekering en - als u die heeft - op de aanvullende- en tandartsverzekering. Als er op uw polis ook gezinsleden zijn  meeverzekerd, dan geldt voor hen hetzelfde. Met de verwachting dat de premies op zorgverzekeringen opnieuw stijgen per 2021, is dat een dubbele financiële tegenvaller. 
 

Blijf per e-mail op de hoogte

Als u uw e-mailadres aan ons doorgeeft, dan kunnen wij u nog sneller informeren over de ontwikkelingen. U krijgt dan in november ook* het voorstel met de alternatieven en uw mogelijkheden per e-mail toegezonden.

Houd mij per e-mail op de hoogte >>

*Let op: u krijgt hoe dan ook een alternatief voorstel van ons toegestuurd per post. Geeft u uw e-mailadres aan ons door, dan ontvangt u dit voorstel sneller.

Maakt u zich geen zorgen!

U bent gewend dat ANBO als belangenbehartiger van ouderen ervoor zorgt dat u een zo goed mogelijk verzekeringsaanbod tegen een zo scherp mogelijk tarief krijgt. Daarvoor werkt ANBO al vele jaren samen met Heilbron. Heilbron zorgt voor het samenstellen en inkopen van het collectieve verzekeringsaanbod en is ook de partij die uw polis beheert. Samen met Heilbron werken wij aan een uitstekend alternatief aanbod mét korting.  

Hoe nu verder?

Uiterlijk half november 2020 ontvangt u uw polis voor 2021 van Zilveren Kruis. Hierin is niet dus langer sprake van de kortingen die u gewend was.

Uiteraard vinden wij dat u in 2021 ook moet kunnen besparen op uw zorgverzekering. U ontvangt daarom rond 23 november a.s. een alternatief voorstel (inclusief collectiviteitskorting) van ANBO en Heilbron. Wij adviseren u dit aanbod af te wachten, zodat u de beste en voordeligste keuze kunt maken. Als u uw e-mailadres aan ons doorgeeft, dan kunnen wij u nog sneller informeren over de ontwikkelingen. U krijgt het voorstel dan ook per e-mail toegezonden.

Met ANBO & Heilbron krijgt u een goede zorgverzekering mét korting en met de beste hulp en advies.

Heeft u nog vragen?

Onderaan de pagina vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp. Zit uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de Zorgadvieslijn op tel. 0348 - 724 843. Onze collega's informeren en adviseren u helpen u graag!

Wilt u dat wij u in november terugbellen om u te voorzien van een passend zorgadvies? Laat dan een terugbelverzoek achter via de onderstaande button.

Bel mij terug in november >>

Vraag & antwoord

Waarom krijg ik deze brief van ANBO en Heilbron?

ANBO en Heilbron treden op als uw belangenbehartiger. Uw Zilveren Kruis-zorgverzekering mét collectiviteitskorting komt per 1 januari 2021 te vervallen. ANBO en Heilbron vinden het belangrijk dat u een andere, minimaal gelijkwaardige verzekering krijgt aangeboden inclusief ANBO-korting. Daarvoor zijn wij hard aan het werk. Dit aanbod ontvangt rond 23 november. 

Wat gaat er nu verder gebeuren?
  • Eind oktober 2020 ontvangt u van Zilveren Kruis bericht over het beëindigen van de ANBO-collectiviteit;
  • Half november 2020 ontvangt u van Zilveren Kruis een verlengingsvoorstel per 1 januari 2020 op individuele basis. Op het polisblad staat niet langer dat u gebruik maakt van de ANBO-collectiviteit en de korting vervalt;
  • Rond 23 november 2020 ontvangt u van ANBO en Heilbron bericht over een nieuw en minimaal gelijkwaardig aanbod mét korting;
  • Tussen 23 november en 31 december 2020 kunt u een keuze maken en besluiten welk aanbod u accepteert. 

Als u er niet uitkomt of het lastig vindt een beslissing te nemen, dan staat de Zorgadvieslijn voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van keuzes. Dat kan nu ook al. U kunt de Zorgadvieslijn bereiken op adviseurs op tel. 0348 - 724 843.

Als ik niets doe, ben ik dan vanaf januari 2021 niet meer verzekerd?

Als u niets doet na 23 november, dan wordt uw Zilveren Kruis zorgverzekering voortgezet op individuele basis en vervallen uw ANBO-kortingen. 

Ik ben wel benieuwd welke zorgverzekeraars er, naast Zilveren Kruis, nog meer in het ANBO Zorgcollectief zitten?

Klik hier voor meer informatie over het ANBO Zorgcollectief of bekijk hier het overzicht van aangesloten zorgverzekeraars voor 2021. Ook kunt u zich laten informeren door één van onze adviseurs op tel. 0348 - 724 843. Of u wacht nog even rustig ons volgende bericht af dat u rond 23 november van ons ontvangt.

Tot wanneer heb ik de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen?

Als u uw huidige zorgverzekering vóór 1 januari opzegt, dan heeft u tot eind januari nog de tijd om een nieuwe af te sluiten.