Voor elke klus een betrouwbare vakman

“We zijn echt schrijnende situaties tegengekomen”

Elke woning heeft regelmatig onderhoud nodig. Omdat het schilderwerk een nieuw laagje kan gebruiken, de centrale verwarming aan vervanging toe is of omdat de woning niet meer aan de huidige duurzaamheidsnorm voldoet. Bij veel senioren komen daar nog extra renovatie-zorgen bovenop, zeker naarmate de mobiliteit afneemt. Maar wie kun je die klussen toevertrouwen? Betaal je niet teveel? Welk bedrijf is betrouwbaar? De Woningwachter biedt uitkomst voor senioren. 

Is de keuken nog wel veilig? Wordt de rand van het bad niet te hoog om overheen te kunnen stappen? Is deze vloer wel geschikt voor een rollator? Het zijn zorgen waar veel senioren mee zitten. Zorgen die de wens om langer zelfstandig thuis te wonen onnodig kunnen verzwaren. Zo zijn er veel klussen in en om het huis die niet door een mantelzorger kunnen worden opgepakt en daardoor blijven liggen. En als ze dan uitbesteed worden laat het eindresultaat soms ook te wensen over.

Bedonderd

De motivatie achter het oprichten van De Woningwachter is dan ook te vinden in die slechte ervaringen van veel senioren, zo vertelt directeur Romano de Ruit: “Wij zijn schrijnende situaties tegengekomen waarbij senioren echt bedonderd zijn. Dat er bijvoorbeeld betaald is voor spullen die nooit zijn geleverd. Wij zijn dan ook gestart met als doel om het vinden van een betrouwbare vakman makkelijker te maken. Mensen hebben geen tijd, geen zin of weten niet waar ze zouden moeten zoeken. Ook voor de kinderen is het soms lastig een oplossing te bieden.” En daar komt De Woningwachter in beeld. “Wij bieden een centraal aanspreekpunt waar alle onderhoudsvragen worden behandeld. Bovendien zijn we 24 uur per dag, 7 dagen in de week, gratis bereikbaar.” U neemt contact op met De Woningwachter en zij verzorgen voor u de juiste dienst.

Strenge selectie

Voor vrijwel elke klus hebben ze een adresboek vol staan met streng geselecteerde vakmensen. De Ruit: “Hoveniers, timmermannen, stukadoors, stuk-voor-stuk betrouwbare en vakkundige partners van ons. Dat zijn ondertussen ruim 250 vakmannen, verspreid over het hele land. Wij leveren een groot aantal klussen bij hen aan, in ruil voor een gegarandeerd professionele aflevering.”

Collectief voordeel

Maar naast dit bestand aan betrouwbare partners biedt De Woningwachter nog meer voordelen, zo gaat hij verder: “Iedereen kan gebruik van onze service maken. Stel dat er een lamp opgehangen moet worden of een woning gerenoveerd, dan kan dat gewoon via ons. Maar daar bovenop krijg je met een lidmaatschap voordeel van onze ‘collectieven’. Als collectief koop je grootschalig in, wat een hoop korting oplevert. Dat zien onze leden terug in een verlaging van hun uiteindelijke kosten.”

Keurmerk

Zelf wordt De Woningwachter uiteraard ook nauwkeurig gecontroleerd. Al geruime tijd zijn zij trotse drager van het Keurmerk Senior-OK, dat er op toeziet dat de belangen van senioren door organisaties worden nageleefd. Daarnaast zijn ze ook een goede partner van ANBO en wordt er uitvoerig samengewerkt om de woonzorgen van senioren te verlagen. “Wij hebben als doel dat elk lid van De Woningwachter kan wonen zonder zorgen.” En die gedachte kunnen wij natuurlijk alleen maar omarmen.

John de Wolf op bezoek bij De Woningwachter