ANBO's visie op ouder worden in het gratis visieboekje
Onze visie op ouder worden - visieboekje 2022

Visieboekje

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Sinds de oprichting in 1900 behartigen we de belangen van ouderen. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is. ANBO is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven. In het Visieboekje van 2022 leest u onze volledige visie op ouder worden, inclusief onze standpunten als het gaat om inkomen, pensioen, digitalisering, wonen, veiligheid en gezondheid.
Download hier gratis het visieboekje van 2022

Visie op ouder worden

In het visieboekje leest u onze visie op ouder worden. Het hoe, wat en waarom van ANBO als ouderen- en ledenorganisatie. Namelijk:

Waarom? Het klinkt als een sprookje. Een lang en gelukkig leven. Maar menig sprookje eindigt niet voor niets met die wens. Want dat is wat we allemaal wel willen. En het kan! In ieder geval veel beter dan nu. Maar dan moeten we in onze samenleving wel totaal anders naar ouderen gaan kijken. En onze samenleving er nu echt op gaan inrichten. Ouderenbond ANBO gaat die strijd aan. Samen met u. Het roer moet om!

Hoe? De speer- en standpunten van ANBO als het gaat om:

Wat? Tot slot leest u wat onze bijdrage hieraan of hierin is. Wij zijn er voor u als belangenbehartiger, met informatie (kennis en expertise), hulp en advies. service, ledenvoordeel en het trefpunt, waar u anderen (lokaal) kunt ontmoeten.

Willem Reijn, ANBO
"ANBO wil met een constructieve houding de belangen van haar leden vertegenwoordigen. Ik ben benieuwd hoe het pensioenakkoord en de overgang vorm krijgen. Je kunt op lange termijn wel een mooie toekomst zien, maar als we nog vier jaar niet kunnen indexeren en daarmee de koopkracht van gepensioneerden onder druk blijft staan, dan kun je nieuw vertrouwen wel op je buik schrijven. Wij, als dé belangenorganisatie voor senioren, vinden dat indexatie nú nodig is."
Willem Reijn, pensioenexpert bij ANBO