Uw veiligheid is onze zorg

Criminelen worden steeds slimmer: woninginbraak, babbeltrucs, maar ook WhatsApp-fraude, 'phishing', 'spoofing', 'shouldering' en andere vormen van (internet) oplichting steken de kop op. Uw veiligheid is onze zorg, daarom kunt u als lid van ouderenorganisatie ANBO gratis een afspraak maken voor een Veiligheidscheck. Er komt dan een consulent bij u thuis* om te kijken hoe het gesteld is met uw veiligheid en u een advies te geven voor het verbeteren daarvan. Gaat dit niet? Dan wordt er een afspraak gemaakt voor een check op afstand. Word lid en voorkom dat u het slachtoffer wordt van (internet) criminelen of inbrekers!

 

ANBO Veiligheidscheck

Als lid van ANBO kunt u gratis een afspraak maken voor een Veiligheidscheck. Er komt dan een veiligheidsconsulent van ANBO bij u thuis* om te kijken hoe het gesteld is met uw (online) veiligheid. Hij of zij kijkt hierbij naar alle aspecten van veiligheid in en om uw woning, maar ook in uw direct omgeving en voor uw persoonlijke situatie. Direct na de inventarisatie geeft hij of zij tips voor het verbeteren van uw veiligheid. Lees hier meer over onze veiligheidscheck >>

De veiligheidscheck in coronatijd

*Let op: in verband met de huidige situatie m.b.t. het coronavirus en de geldende maatregelen is het tot 1 juni niet mogelijk om op huisbezoek te komen. Wilt u in april of mei een Veiligheidscheck laten uitvoeren? Dan zal de check op afstand (telefonisch of via een digitale videoverbinding) worden uitgevoerd door één van onze consulenten. Uiteraard kunt u voor juni, juli en augustus al wél een afspraak maken voor een Veiligheidscheck bij u thuis.

Hoe werkt het?

John de Wolf ging mee met veiligheidsconsulent Dries Veldman om te kijken hoe zo'n Veiligheidscheck er aan toe gaat. Bekijk deze video hieronder om een indruk te krijgen (deze is opgenomen voor de coronatijd).

Aanmelden

Bel de Veiligheid Advieslijn

Wilt u meer informatie over woninginbraak of (internet) oplichting en tips over het herkennen, maar vooral voorkomen daarvan? Of wilt u direct een afspraak maken voor een Veiligheidscheck? Neem dan telefonisch contact op via tel. 0348 - 238 591 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). U wordt dan in contact gebracht met een consulent in uw regio.

Exclusief en gratis voor leden

Alleen als lid van ANBO kunt u gebruikmaken van deze service en gratis een afspraak maken voor een Veiligheidscheck. Bent u nog geen lid, maar wilt u wél graag weten hoe het gesteld is met uw (online) veiligheid? Word dan lid voor €48,- per jaar. Naast de veiligheidscheck ontvangt u zeven keer per jaar ons magazine, kunt u ons bellen voor een advies op maat én krijgt u korting op allerlei zaken, zoals zorg, energie, klusdiensten en uw rijbewijskeuring. Klik hieronder om u aan te melden.

Word hier lid van ANBO >>

Senioren & Veiligheid

Op onze website vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over onder andere:

Deze informatie en tips kunt u gratis downloaden. Daarnaast kunt u, als lid voor een persoonlijk veiligheidsadvies of voor vragen omtrent uw situatie of omgeving, terecht bij onze Veiligheid Advieslijn op tel. 0348 - 238 591.

Maak het ze niet te makkelijk

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft op de website "Maak het ze niet te makkelijk" veel extra informatie over Senioren & Veiligheid beschikbaar. Ook worden er regelmatig webinars (online uitzendingen) gemaakt, gepresenteerd door Catherine Keyl. Klik hier om naar deze website te gaan of bekijk hieronder de filmpjes.

Click outside of the modal to close it

Meer informatie?

Vraag een veiligheidspakket aan

Het is ook mogelijk om via ANBO een gratis Veiligheid Informatiepakket aan te vragen. In dit pakket zitten een aantal handige folders en checklists van onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Politie, het CCV en slachtofferhulp.

Vraag hier een informatiepakket aan >>

Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden van (digitale) veiligheid en meer informatie en tips ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden voor onze veiligheidsnieuwsbrief >>