Uitstel van aangifte

Uitstel

van uw aangifte gevraagd?

Door de komst van het coronavirus kwam ook de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting in het gedrang. Voor veel ouderen werd het lastig of zelfs onmogelijk om de belastingaangifte - op tijd en zelfstandig - (digitaal) in te vullen en in te dienen. Ook onze vrijwilligers konden de afgelopen maanden niet bij onze leden thuis komen om hierbij te helpen. Veel mensen hebben daarom uitstel aangevraagd. Wat heeft u gedaan? Kies hieronder het scenario dat op u van toepassing is:

1. "Ik heb mijn aangifte voor 1 mei al ingediend"

Heeft u uw aangifte Inkomstenbelasting (zelfstandig) ingevuld en ingediend voor 1 mei 2020, dan is er vanzelfsprekend niets aan de hand. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één van onze Belastinginvullers u telefonisch of digitaal heeft geholpen om dit te doen. U hoeft dan niets te doen.

2. "Ik heb niets gedaan"

Heeft u niets gedaan? Dan heeft u misschien al een herinnering en/of aanmaning van de Belastingdienst ontvangen? Het is dan belangrijk dat u de aangifte alsnog instuurt vóór de datum die hierin is opgenomen. Doet u dat niet, dan kan er een verzuimboete worden opgelegd. Deze bedraagt minimaal €385. Zonde geld! Ook in dit geval kunnen wij u helpen met uw aangifte. Lees hier hoe >>

 3. "Ik heb uitstel aangevraagd en gekregen"

Om de hierboven genoemde reden is er door veel mensen uitstel aangevraagd. Behoort u tot deze categorie en heeft u ook daadwerkelijk uitstel gekregen van de Belastingdienst? Dan heeft u nog tot 1 september 2020 om uw aangifte Inkomstenbelasting in te dienen. Zowel bij scenario 2 als 3 is het nog mogelijk om gebruik te maken van onze Belastingservice. Lees hier hoe.

ANBO Belastingservice

Maak alsnog gebruik van onze invulhulp

Bent u lid van ANBO? Vanaf 15 juni komen onze Belasting Invulhulpen alsnog bij u thuis om te helpen bij het invullen en indienen van uw belastingaangifte.

Nog geen lid van ANBO, maar wel hulp bij uw belastingaangifte? Ook dan is het nog mogelijk om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice. U wordt dan in contact gebracht met één van onze vrijwilligers om u te helpen bij uw belastingaangifte. Klik dan hieronder om lid te worden en u hiervoor aan te melden.

Lid worden van ANBO >>

Wilt u meer informatie over onze Belastingservice? Kijk dan op anbo.nl/belasting, bel met onze collega's op tel. 0348 - 46 66 91 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur).

ANBO Belastingservice, hulp bij uw belastingaangifte (bij uitstel)

Profiteer als ANBO-lid van onze Belastingservice:

  • Hulp bij uw belastingaangifte over 2020
  • Onkostenvergoeding van €12,- per huisadres
  • Fiscaal partner voor €5,- eenmalig
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Waar mogelijk telefonische ondersteuning
  • Ook bij uitstel van aangifte tot 1 september