Uitstel belastingaangifte

Uitstel aanvragen

Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus komt ook de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting in het gedrang. Voor veel ouderen werd het lastig of zelfs onmogelijk om de belastingaangifte - digitaal en zelfstandig - in te vullen en in te dienen. Hulp aan huis is door de geldende coronamaatregelen ook niet altijd mogelijk, daarom is het in veel gevallen noodzakelijk om uitstel van uw aangifte aan te vragen tot 1 september 2021. Gelukkig kunnen de vrijwilligers van ANBO hierbij helpen!

Moet ik uitstel aanvragen?

Twijfelt u of u er verstandig aan doet om uitstel aan te vragen voor uw belastingaangifte tot 1 september 2021? ANBO heeft een handige flowchart opgesteld om hier antwoord op te geven: beantwoord de vragen met 'ja' of 'nee' en u weet wat u kunt doen. Download de flowchart hieronder.

Download hier de flowchart >>

Uitstel aanvragen: hoe moet dat?

Wilt u uitstel gaan aanvragen, maar weet u niet zo goed hoe en waar dit moet? Maak dan gebruik van het stappenplan voor het aanvragen van uitstel van ANBO. Download het plan hieronder. Komt u er zelf niet uit? Bel dan gerust even met onze Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91. Wij helpen u graag!

Download hier het stappenplan >>

Veel gestelde vragen

Ik heb mijn belastingaangifte voor 1 mei al ingediend, wat nu?

Heeft u uw aangifte Inkomstenbelasting (zelfstandig) ingevuld en ingediend voor 1 mei 2021, dan is er vanzelfsprekend niets aan de hand. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één van onze Belastinginvullers u telefonisch of digitaal heeft geholpen om dit te doen. U hoeft dan niets te doen.

Ik heb (nog) niets gedaan, wat moet ik doen?

Heeft u (nog) niets gedaan? Dan heeft u nog tot 1 mei 2021 de tijd om uw belastingaangifte (digitaal) in te dienen. Doet u dat niet, dan ontvangt u hiervan een herinnering en/of aanmaning van de Belastingdienst. Het is dan belangrijk dat u de aangifte alsnog instuurt vóór de datum die hierin is opgenomen. Doet u dat niet, dan kan er een verzuimboete worden opgelegd. Deze bedraagt minimaal €385.

Zonde geld! Wij kunnen u helpen met uw belastingaangifte en/of het aanvragen van uitstel. Lees hier hoe >>

Ik heb (al) uitstel aangevraagd tot 1 september, wat nu?

Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus en de geldende maatregelen kan het zo zijn dat u (al) uitstel heeft aangevraagd. Behoort u tot deze categorie en heeft u ook al bericht gehad dat u uitstel heeft kregen van de Belastingdienst? Dan heeft u nog tot 1 september 2021 om uw aangifte inkomstenbelasting 2020 in te dienen.

Ook in dit geval kunt u nog gebruikmaken van de ANBO Belastingservice. Een vrijwilliger kan u dan later dit jaar helpen met het (digitaal) indienen van uw belastingaangifte. Lees hier hoe.

Heeft u hulp nodig?

Bent u lid van ANBO? Dan kunt u gebruikmaken van onze Belastingservice. Een vrijwilliger komt dan (waar mogelijk) bij u thuis om u te helpen bij het invullen en indienen van uw aangifte. Lukt dit niet, maar is uw fiscale situatie wel inzichtelijk? Dan is het mogelijk om u op afstand (telefonisch of digitaal) te helpen. Ook bij het aanvragen van uitstel voor uw aangifte kunnen we u ondersteunen, zodat we u op een later moment dit jaar wel aan huis kunnen helpen.

Nog geen lid van ANBO, maar wel hulp bij uw belastingaangifte? Ook dan is het nog mogelijk om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice. U wordt dan in contact gebracht met één van onze vrijwilligers om u te helpen bij uw belastingaangifte. Klik dan hieronder om lid te worden en u hiervoor aan te melden.

Lid worden van ANBO >>

Wilt u meer informatie over onze Belastingservice? Kijk dan op anbo.nl/belasting, bel met onze collega's op tel. 0348 - 46 66 91 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur).

Eerste hulp bij uw belastingaangifte, ANBO

Hulp bij uw belastingaangifte:

  • Hulp bij het indienen van uw belastingaangifte
  • Onkostenvergoeding van €12,- per huisadres
  • Fiscaal partner voor €5,- eenmalig
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Waar mogelijk hulp aan huis (of op afstand)
  • Ook bij het aanvragen van uitstel