Uitstel belastingaangifte

Uitstel aanvragen?

U heeft tot 1 mei de tijd om uw belastingaangifte in te dienen. Lukt het u niet om dit zelfstandig of op tijd te doen? Dan is het mogelijk om uitstel aan te vragen tot 1 september. Lees hieronder hoe u uitstel kunt aanvragen. Uiteraard helpt ANBO u graag bij het (digitaal) invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte!

Hoe vraag ik uitstel aan?

Wilt u uitstel aanvragen, maar weet u niet zo goed hoe u dit kunt doen? Maak dan gebruik van het stappenplan of bekijk onderstaande video waarin onze belastingexpert Alex van Scherpenzeel dit toelicht. Komt u er zelf niet uit? Bel dan gerust even met onze Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91. Wat er ook gebeurt: wij helpen u!

Heeft u al uitstel aangevraagd?

Heeft u eerder dit jaar al uitstel aangevraagd en heeft u dit ook gekregen van de Belastingdienst? Dan kunnen wij u alsnog helpen met uw belastingaangifte! Er komt dan een vrijwilliger van ANBO bij u thuis langs om u te helpen. Lukt dit niet? Dan is het ook mogelijk om hulp op afstand (telefonisch of digitaal) te bieden, mits uw fiscale situatie al bij ons bekend is en het gaat om een eenvoudige aangifte. Bel vooraf even met onze Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91 om dit te checken of klik hieronder om u direct aan te melden voor hulp bij uw belastingaangifte.

Aanmelden voor belastinghulp >>

Heeft u hulp nodig?

Word lid en maak gebruik van onze Belastingservice

Nog geen lid van ANBO, maar wel hulp bij uw belastingaangifte? Ook dan is het nog mogelijk om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice. Klik hier voor meer informatie over de ANBO Belastingservice of bel vrijblijvend op tel. 0348 - 46 66 91. Klik hieronder om direct lid te worden van ANBO. 

Lid worden van ANBO >>

Veel gestelde vragen

Ik heb mijn belastingaangifte voor 1 mei al ingediend, wat nu?

Heeft u uw aangifte Inkomstenbelasting (zelfstandig) ingevuld en ingediend voor 1 mei 2021, dan is er vanzelfsprekend niets aan de hand. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één van onze Belastinginvullers u telefonisch of digitaal heeft geholpen om dit te doen. U hoeft dan niets te doen.

Ik heb (nog) niets gedaan, wat moet ik doen?

Heeft u (nog) niets gedaan? Dan heeft u nog tot 1 mei 2021 de tijd om uw belastingaangifte (digitaal) in te dienen. Doet u dat niet, dan ontvangt u hiervan een herinnering en/of aanmaning van de Belastingdienst. Het is dan belangrijk dat u de aangifte alsnog instuurt vóór de datum die hierin is opgenomen. Doet u dat niet, dan kan er een verzuimboete worden opgelegd. Deze bedraagt minimaal €385.

Zonde geld! Wij kunnen u helpen met uw belastingaangifte en/of het aanvragen van uitstel. Lees hier hoe >>

Ik heb (al) uitstel aangevraagd tot 1 september, wat nu?

Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus en de geldende maatregelen kan het zo zijn dat u (al) uitstel heeft aangevraagd. Behoort u tot deze categorie en heeft u ook al bericht gehad dat u uitstel heeft kregen van de Belastingdienst? Dan heeft u nog tot 1 september 2021 om uw aangifte inkomstenbelasting 2020 in te dienen.

Ook in dit geval kunt u nog gebruikmaken van de ANBO Belastingservice. Een vrijwilliger kan u dan later dit jaar helpen met het (digitaal) indienen van uw belastingaangifte. Lees hier hoe.

Eerste hulp bij uw belastingaangifte, ANBO

Hulp bij uw belastingaangifte:

  • Het invullen, controleren en indienen van uw belastingaangifte
  • Hulp van een goed-opgeleide vrijwilliger bij u thuis
  • Gratis toeslagencheck (huur- en zorgtoeslag)
  • Waar nodig hulp (op afstand) bij het aanvragen van uitstel
  • Onkostenvergoeding van €12,- per huisadres
  • Eenmalige vergoeding van €5,- voor uw (fiscaal) partner