Uitstel belastingaangifte

Uitstel van uw belastingaangifte

Inmiddels is de deadline voor het indienen van uw belastingaangifte voor 2020 verstreken. Is het u gelukt om deze vóór 8 mei in te dienen? Of heeft u uitstel aangevraagd (en gekregen) tot 1 september 2021? Dan is het goed om te weten dat wij u alsnog kunnen helpen bij uw aangifte. Lees hieronder hoe u uitstel kunt aanvragen!

Uitstel aanvragen: hoe moet dat?

Wilt u zelf uitstel gaan aanvragen, maar weet u niet zo goed hoe (en waar) dit moet? Maak dan gebruik van het stappenplan voor het aanvragen van uitstel van ANBO. Download het plan hieronder of bekijk onderstaande video waarin belastingexpert Alex van Scherpenzeel dit toelicht. Komt u er zelf niet uit? Bel dan gerust even met onze Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91. Wij helpen u graag!

Heeft u al uitstel aangevraagd?

Heeft u eerder dit jaar al uitstel aangevraagd en heeft u dit ook gekregen van de Belastingdienst? Dan kunnen wij u alsnog helpen met uw belastingaangifte! Er komt dan een vrijwilliger van ANBO bij u thuis langs om u te helpen. Lukt dit niet? Dan is het ook mogelijk om hulp op afstand (telefonisch of digitaal) te bieden, mits uw fiscale situatie al bij ons bekend is en het gaat om een eenvoudige aangifte. Bel vooraf even met onze Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91 om dit te checken of klik hieronder om u direct aan te melden voor hulp bij uw belastingaangifte.

Aanmelden voor belastinghulp >>

Belastingservice

Exclusief voor leden

Bent u lid van ANBO? Dan kunt u gebruikmaken van onze Belastingservice. Wanneer mogelijk komt er dan een vrijwilliger bij u thuis langs om u te helpen bij het invullen en indienen van uw aangifte. Lukt dit niet, maar is uw fiscale situatie wel inzichtelijk? Dan is het mogelijk om u op afstand (telefonisch of digitaal) te helpen. Klik hier om u aan te melden voor onze belastinghulp of bel met de ANBO Belastingservice op tel. 0348 - 46 66 91.

Nog geen lid van ANBO, maar wel hulp bij uw belastingaangifte? Ook dan is het nog mogelijk om lid te worden en gebruik te maken van onze Belastingservice. Klik hier voor meer informatie over de ANBO Belastingservice of bel vrijblijvend op tel. 0348 - 46 66 91. Klik hieronder om direct lid te worden van ANBO. 

Lid worden van ANBO >>

Veel gestelde vragen

Ik heb mijn belastingaangifte voor 1 mei al ingediend, wat nu?

Heeft u uw aangifte Inkomstenbelasting (zelfstandig) ingevuld en ingediend voor 1 mei 2021, dan is er vanzelfsprekend niets aan de hand. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één van onze Belastinginvullers u telefonisch of digitaal heeft geholpen om dit te doen. U hoeft dan niets te doen.

Ik heb (nog) niets gedaan, wat moet ik doen?

Heeft u (nog) niets gedaan? Dan heeft u nog tot 1 mei 2021 de tijd om uw belastingaangifte (digitaal) in te dienen. Doet u dat niet, dan ontvangt u hiervan een herinnering en/of aanmaning van de Belastingdienst. Het is dan belangrijk dat u de aangifte alsnog instuurt vóór de datum die hierin is opgenomen. Doet u dat niet, dan kan er een verzuimboete worden opgelegd. Deze bedraagt minimaal €385.

Zonde geld! Wij kunnen u helpen met uw belastingaangifte en/of het aanvragen van uitstel. Lees hier hoe >>

Ik heb (al) uitstel aangevraagd tot 1 september, wat nu?

Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus en de geldende maatregelen kan het zo zijn dat u (al) uitstel heeft aangevraagd. Behoort u tot deze categorie en heeft u ook al bericht gehad dat u uitstel heeft kregen van de Belastingdienst? Dan heeft u nog tot 1 september 2021 om uw aangifte inkomstenbelasting 2020 in te dienen.

Ook in dit geval kunt u nog gebruikmaken van de ANBO Belastingservice. Een vrijwilliger kan u dan later dit jaar helpen met het (digitaal) indienen van uw belastingaangifte. Lees hier hoe.

Eerste hulp bij uw belastingaangifte, ANBO

Hulp bij uw belastingaangifte:

  • Hulp bij het indienen van uw belastingaangifte
  • Onkostenvergoeding van €12,- per huisadres
  • Fiscaal partner voor €5,- eenmalig
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Waar mogelijk hulp aan huis (of op afstand)
  • Ook bij het aanvragen van uitstel