Telefoondiensten
Wie kan ik bellen?
Voor meer informatie, persoonlijk advies, een praatje of een luisterend oor kunt u - naast de ANBO Telefoonlijn (tel. 0348 - 46 66 66) - ook contact opnemen met de onderstaande instanties
De Luisterlijn, tel. 088 0767 000
Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. (Chatten is ook mogelijk en kan elke dag van 10.00 uur – 22.00 uur via deluisterlijn.nl).
Het Rode Kruis, tel. 070 - 44 55 888
Voor meer informatie en vragen m.b.t. uw gezondheid kunt ook bellen met de collega's van Het Rode Kruis.
MIND Korrelatie, tel. 0900 - 1450
Voor mensen die gebaat zijn met psychologische hulp. Dit kan ook via WhatsApp, chat of mail. Kijk ook op www.mindkorrelatie.nl.
Harteraad, tel. 088 - 11 11 661
Harteraad, de patiëntenvereniging voor hart- en vaatpatiënten en hun naasten heeft een eigen Harteraadlijn. Zij leggen veel vragen over het coronavirus voor aan hun cardiologen en vaatchirurgen waarmee ze contact hebben. Zij geven geen medische informatie en adviezen, maar kunnen wel heel veel vragen beantwoorden door het contact met hun achterban en professionals. Harteraad is partner van de Hartstichting.
De Harteraadlijn is doordeweeks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Mailen kan ook naar harteraadlijn@harteraad.nl
De Mantelzorglijn, tel. 030 - 760 60 55
Voor specifieke vragen over mantelzorg verwijzen wij u graag door naar Mantelzorg Nederland (kijk ook op www.mantelzorg.nl). De Mantelzorglijn is bereikbaar op tel. 030 - 760 60 55 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.
In je Uppie aan de Lijn, tel. 06 - 17 17 62 82
Door de coronacrisis zitten nog meer ouderen thuis en (klein)kinderen en vrienden kunnen niet meer op bezoek komen. Eenzaamheid onder ouderen groeit en dat gaat Ouderenplatform UP! tegen. Zij introduceert 'In je Uppie aan de lijn'; telefonische groepsgesprekken over zingevende thema's, waardoor ouderen met elkaar verbonden worden. De groepsgesprekken vinden meerdere malen per week plaats en alle ouderen uit heel Nederland kunnen meedoen. Er kunnen zo’n 6 à 7 deelnemers meedoen aan een gesprek, dat een klein uur duurt. Daarnaast is er een gespreksleider en een thema, waarover elke oudere mee kan praten. Thema’s zijn bijvoorbeeld vriendschap, dankbaarheid, familie of het nieuwe nu.
Ik wil deelnemen, hoe werkt het?
Het is heel gemakkelijk om deel te nemen aan de telefonische groepsgesprekken. Aanmelden kan via de website van UP! of door even te bellen. Er is keuze uit verschillende thema’s en gespreksmomenten. Je krijgt na aanmelding een nummer toegestuurd dat je kan bellen op de starttijd van het groepsgesprek. Vervolgens kom je direct in het groepsgesprek terecht. Deelname is gratis.
