Financiële hulp in tijden van crisis

Voor iedereen in Nederland zijn het bijzondere tijden. De torenhoge inflatie en enorm gestegen energieprijzen betekenen een aanslag op onze portemonnee. De landelijke overheid heeft een aantal maatregelen genomen om de lasten enigszins te verminderen. Maar dat zal niet bij iedereen helpen. Daarom is het goed om te weten dat u soms bij de gemeente kunt aankloppen voor financiële hulp. Niet iedereen weet dat, dus zetten we een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

Klop aan bij de gemeente 

Belangrijk om te weten is dat de gemeentelijke hulp altijd vanuit de zogenoemde Participatiewet komt. Dat betekent dat de hulp alleen toegankelijk is voor mensen die niet beschikken over voldoende inkomen en vermogen om van te leven. Zoals bij steeds meer gepensioneerden het geval is.

Grensbedragen

Over welke bedragen hebben wij het dan? Voor alleenstaande AOW’ers ligt de grens in 2022 op een netto maandinkomen van € 1.152,41. Voor AOW’ers met een partner is de grens € 1.560,41. Voor het vermogen is de grens dit jaar € 6.505 voor een alleenstaande en € 13.010 voor mensen met een partner. 

Lees hieronder meer over:

  • Bijzondere bijstand - wat valt onder bijzondere bijstand?
  • Individuele inkomenstoeslag - wanneer komt u in aanmerking?
  • Tegemoetkoming meerkosten voor chronisch zieken of gehandicapten - wanneer komt u in aanmerking?

 

Financiële hulp in tijden van crisis - Klop aan bij de gemeente

ANBO Adviesteam helpt u graag

  • Advies van het ANBO Adviesteam
  • Hulp aan huis
  • Hulp bij uw belastingaangifte