Het gevoel dat ik op Jan en ANBO kan rekenen, dat is onbetaalbaar

ANBO-lid Timy van Dijk (79) krijgt al jarenlang hulp van belastinginvulhulp Jan Berk (73). Als alleenstaande moeder van een gehandicapte dochter is ze erg dankbaar voor wat Berk voor haar doet. De twee hebben een bijzondere band.

“Ik ben altijd hoofd financiën geweest bij de gemeente”, vertelt Berk. “Toen ik stopte met werken en lid werd van ANBO dacht ik: die kennis kan ik gebruiken om andere leden te helpen. Dat doe ik nu al 15 jaar.”

“ Het persoonlijke contact, dat is het allerbelangrijkste”

Met dit werk komen belastinginvulhulpen achter de voordeur. Volgens Berk is dat het belangrijkste onderdeel. “Mensen voelen zich door het persoonlijke contact gezien en gehoord en durven vragen te stellen die ze anders niet zo makkelijk stellen. Mensen maken zich het meest ongerust over de dingen die ze niet snappen. En zodra dat op orde is, geeft dat rust.”

Moeilijke brieven

“Ik ben belastinginvulhulp, maar ik kom natuurlijk ook andere zaken tegen. Dan zorg ik ervoor dat het Adviesteam van ANBO voor verdere ondersteuning zorgt. Bijvoorbeeld via een ANBO Consulent.” Berk is er druk mee, hij heeft jaarlijks zo’n 70 mensen waar hij de belasting voor invult. “Het is dankbaar werk en de hele dag thuis zitten, dat is niks voor mij. In de maanden maart en april ben ik er vooral druk mee. Dan kom ik bij de mensen thuis en al die persoonlijke gesprekken, dat is hartstikke leuk.” Zo komt Jan ook al 15 jaar bij ANBO-lid Timy van Dijk thuis.

Papieren paraat 

“Heerlijk dat Jan aan huis komt, dan kan ik lekker thuisblijven. Wat financiën betreft hou ik alles zelf bij, maar ik ben niet boekhoudkundig genoeg om te doen wat Jan doet. Eén à twee keer per jaar zitten we samen om tafel. Dan zorg ik dat alle benodigde papieren er zijn. Inmiddels weet ik welke papieren ik paraat moet hebben. En elke keer krijg ik toch een paar honderd euro terug van de belasting. Dat is toch mooi? Ik maak veel kosten voor mijn gehandicapte dochter, ik moet haar voorrijden voor het ziekenhuis en ophalen van de dagopvang. Ze is al 50, en als je downsyndroom hebt krijg je op die leeftijd klachten. Ik heb veel zorgen over haar.”

Onbetaalbaar

Dat Jan een grote steun en toeverlaat voor mevrouw Van Dijk is, dat blijkt. “Kijk, het gaat over belastingpapieren invullen, maar je komt bij iemand achter de deur en dan kom je erachter dat je bij veel meer kan helpen,” aldus Jan. Timy: “Ik ben heel blij met Jan en ik hoop dat hij dit nog lang voor mij kan blijven doen. Het gevoel dat ik op Jan en ANBO kan rekenen, dat is onbetaalbaar.”


Wilt u ook graag gebruikmaken van de ANBO Belastinghulp?

Bel daarvoor op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur met 0348 46 66 66 of klik op de button hieronder voor meer informatie.

ANBO Belastinghulp

Belastinghulp - ANBO-lid Timy van Dijk en ANBO-vrijwilliger Jan Berk

Belastinghulp

  • Hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting
  • Een goed-opgeleide vrijwilliger komt bij u thuis
  • Gratis check op huur- en zorgtoeslag
  • Onze leden waarderen deze service met een 8,8
  • Meer dan 60% van onze leden krijgt geld terug
  • Onkostenvergoeding van slechts €12,-
8,3
Ledenvertellen
139 beoordelingen