Beauty-expert Carmen Zomers

Eeuwige schoonheid: Mooi zijn is niet afhankelijk van leeftijd

Moet ik jong zijn om me mooi te voelen? Absoluut niet, vindt Carmen Zomers, die al dertig jaar werkt als hair &  make-up artist. “Een groot deel van persoonlijke verzorging gaat over hoe je in het leven staat”, stelt zij. Dus ook op hogere leeftijd kun je je mooi voelen. Beauty gaat veel verder dan uiterlijke verzorging. “Het gaat over of je doet wat je leuk vindt, of je jezelf  accepteert en hoe je jezelf verzorgt. Helemaal als we wat ouder worden, wordt beauty meer een allesomvattend pakket”, aldus Zomers. Als we onze huid goed verzorgen, gezond eten en voldoende bewegen, dan kunnen we ons ongeacht onze leeftijd mooi voelen. “En, het klinkt heel saai, maar genoeg slapen, niet roken en niet teveel drinken is heel goed voor onze huid. Een mooie, verzorgde huid is in principe de basis.”

Ageless

In 2020 bracht Zomers het boek Ageless uit. Een beauty-gids voor vrouwen die er goed uit willen zien maar niet uren voor de spiegel willen staan. In haar boek geeft Zomers simpele haar- en make-up-tips waarmee iedere vrouw zich mooi kan voelen. “Vrouwen komen met veel dezelfde vragen bij mij. In mijn boek geef ik antwoord op al die vragen, maar ik leg het ANBO-lezers ook graag uit.”

Lees verder

Als u bent ingelogd bij Mijn ANBO kunt u het artikel hieronder verder lezen. 

Inloggen Mijn ANBO
Als u nog niet eerder hebt ingelogd op Mijn  ANBO, dan dient u eerst uw account te activeren. Ga hiervoor naar: www.anbo.nl/mijn-anbo-activeren. Heeft u al eerder ingelogd? Dan kunt u hier klikken om opnieuw in te loggen. Gebruik uw e-mailadres en eigen wachtwoord om toegang te krijgen.