Zwem! De bron van de eeuwige jeugd

Blijf in beweging

Over het algemeen bewegen we te weinig. Maar een bezoek aan het zwembad en we halen de aanbevolen hoeveelheid bewegen ruimschoots in. Een plons in het water levert ons niet alleen een fit gestel, maar ook een gezond brein op. Dus hup, het zwembad in!

Door actief te blijven en ons regelmatig in te spannen houden we ons lijf fit. Dat is ongelooflijk belangrijk in ons dagelijks functioneren. Denk aan sterke spieren die we nodig hebben om de trap op en af te blijven lopen of boodschappen te tillen. Soepele gewrichten en een goede balans hebben we ook nodig bij het aankleden. Zolang we die bewegingen zonder veel moeite doen, kunnen we zelfstandig blijven wonen. En dankzij voldoende beweging blijft niet alleen ons lijf sterk, ook ons brein houden we gezond.

Als we het over bewegen hebben, dan zijn er maar weinig sporten die zo gezond zijn als zwemmen. Zwemmen is een unieke vorm van bewegen en anders dan wandelen, fietsen of elke andere sport op het land. In het water gebruikt u al uw spieren zonder dat er druk op uw lijf komt. Een perfecte workout en de kans op overbelasting en blessures is klein. Helemaal als u last heeft van pijnlijke spieren of stijfheid is zwemmen de ideale sport. Wie minstens een keer in de week het zwembad bezoekt kan rekenen op allerlei positieve voordelen:  

Verder lezen? Log in op Mijn ANBO

Om de rest van dit artikel te kunnen lezen dient u in te loggen op Mijn ANBO.