Dans je gezond

Blijf in beweging

Dans je gezond: De manier om lijf en brein fit te houden

Er zijn veel manieren om gezond te blijven. Maar de meest effectieve manier is misschien wel dansen. Het is ook meteen de leukste manier. Kinderen beginnen als vanzelf te bewegen bij het horen van muziek en als we ouder worden zouden we dat vooral moeten blijven doen. Ons lijf, onze geest en onze hersenen worden namelijk stukken fitter en blijer van een potje swingen.

Over de hele wereld wordt gedanst, door jong en oud, buiten en binnen, alleen of samen. Dansen hoort bij het leven en is hartstikke goed voor ons, we worden er vrolijk en sterk van en niet onbelangrijk, het houdt ouderdomsziektes op afstand.

Onze hersenen

Dansen is in vergelijking met elke andere vorm van beweging een complexe vaardigheid. Hersenen zijn druk met het luisteren naar de muziek, ze zorgen voor balans en het reguleren van de coördinatie en timing. Maar ook moet het ritme worden aangehouden en soms moeten de bewegingen ook nog eens afgestemd worden op onze danspartner. Een enorme uitdaging, waarmee de cognitieve vaardigheden worden getraind waardoor onze hersenen langer gezond blijven.