Beweegtips

Blijf in beweging

Bekijk hieronder de verschillende tips om fit te blijven. 
 

Krijg stoel-yogales van Monique

De maand november 2021 staat bij ANBO in het teken van bewegen. Iedere dinsdag en donderdag om 10 uur kunt u via Facebook van ANBO meedoen aan onze stoelyoga. Kijkt en doet u ook mee?

ANBO-collega Monique heeft ook een heleboel (meer dan 25!) van haar stoel-yoga lessen voor u opgenomen op video. Zo blijft u thuis in beweging en fit en gezond. Bovendien heeft u even een heerlijk moment voor uzelf! Deze video’s zijn exclusief (en gratis) voor leden van ANBO.

Lees meer over stoel-yoga

Bewegen met Lynn

Eerder dit jaar heeft Lynn iedere woensdag een work-out Live op Facebook verzorgd. De bedoeling hiervan was om wat afleiding, plezier en beweging te bieden tijdens de coronacrisis waarin veel mensen aan huis waren gekluisterd. Deze work-outs zijn voor iedereen (online en gratis) toegankelijk. 

Lees meer over de work-outs met Lynn

Waarom sporten en bewegen goed is voor ouderen

Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Lees het artikel

Met de Beweegposter thuis meer in beweging

Wanneer je ouder wordt is het blijven bewegen juist erg belangrijk. We zitten nogal veel. Heel veel mensen zitten wel meer dan zeven uur per dag. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder pleit er daarom ook voor om meer in beweging te komen. Om elke dag te wandelen of – wanneer dat niet mogelijk is – thuis te bewegen. De Beweegposter met beweegoefeningen helpt u om makkelijk elke dag thuis in beweging te komen.

50-plussers: zo voorkom je blessures

U bent de 50, 65 of zelfs de 80 al gepasseerd. U wilt blijven of gaan sporten, of u wilt meer gaan bewegen. Maar daarbij wilt u voorkomen dat u blessures krijgt. Waar moet u dan op letten?

Lees het artikel voorkom blessures

Praktische waaier met dagelijkse beweegoefeningen voor ouderen

De Fit&Sterk waaier is een wijzer met beweegoefeningen voor de de kleine dagelijkse beweegmomenten. Een must voor in de tas van de thuiszorg, maar ook geschikt voor mantelzorgers, huisartsen en fysiotherapeuten.

Lees meer over de dagelijkse beweegoefeningen

ANBO | Beweegtips

Tips om fit en vitaal te blijven

Fit en vitaal blijven is een kwestie van bewust eten, bewegen en ontspannen.

Bekijk 13 tips op een rij

Efficiënt trainen voor balans, spier- en botversterking

Het beweegadvies is sinds 2017 aangevuld met aanbevelingen om spier- en botversterkende activiteiten te doen. Voor ouderen is dat aangevuld met balansoefeningen. Racket- en balsporten blijken daarbij behoorlijk effectief, maar dat geldt ook voor specifieke oefeningen.

Lees meer over balans, spier- en botversterking

Maak werk van beweging: van willen naar doen

U wilt je graag fit blijven voelen naarmate u ouder wordt en de dingen blijven doen waar u plezier aan beleeft. U weet dat bewegen u hierbij helpt. Toch blijkt het vaak moeilijk om elke dag voldoende te bewegen en wat vaker uit uw stoel te komen. In drie artikelen bieden wij samen met gedragsdeskundige Hanneke de Bruin handvatten om deze wens om te zetten in actie. Van ‘willen’ naar ‘doen’ dus!

Lees het artikel