Slimme apparaten - toepassingen en gevaren

Toepassingen en gevaren van slimme apparaten

Een grasmaaier die zelf het gras maait. Een deurbel die je laat zien wie er voor de deur staat. Verlichting die vanzelf aangaat als je ’s nachts even een plasje gaat doen. En een apparaatje die je zoon of dochter belt als je gevallen bent. Het kan allemaal in een ’slimme woning’. Daarover ging het webinar dat ANBO op 18 mei 2021 heeft gehouden. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de samenvattingen van dit webinar. 

Mogelijkheden van slimme apparaten

Het eerste deel ging over de mogelijkheden van slimme apparaten in huis, het tweede deel over de gevaren. Klik hieronder voor de samenvatting van dat eerste deel (8 minuten).

De gevaren van slimme apparaten

Het tweede deel ging over de gevaren van slimme apparaten. Klik hieronder voor de samenvatting van het tweede deel (8 minuten).

Het hele webinar terugkijken

Wilt u het hele webinar terugzien (90 minuten)? 

Bekijk hier het hele webinar

Gratis veiligheidscheck

In het webinar ging het over slimme apparaten die met internet zijn verbonden. Wilt u tips over u met uw telefoon en/of computer veilig op internet kunt? Dan kan een consulent van ANBO bij u langskomen. Hij kan dan indien gewenst meteen naar de beveiliging van uw woning kijken. Deze check is exclusief en gratis voor leden.

Lees meer over de veiligheidscheck

Gratis ANBO Tipgids slimme speaker en/of aanmelden gebruikerspanel

Ontvang gratis de ANBO tipgids met handige en leuke dingen die je met je slimme speaker kan doen. Met deze tipgids willen we u laten kennismaken met een aantal leuke, interessante en handige vragen die u kunt stellen aan uw Google Assistent. Voordat u aan de slag kunt, heeft u Wifi, een mobiele telefoon en een slimme speaker nodig.

Heeft u (of iemand die u kent) interesse in spraaktechnologie, slimme speakers of smart living? Meld u dan aan voor ons gebruikerspanel. In het kader van onze bijdrage aan Project Zilver, wil ANBO spraaktechnologie toegankelijker maken en laten zien hoe spraak het leven leuker en makkelijker kan maken. Dat doen we met uw inzet bij online enquêtes, brainstormsessies en het testen van prototypes. 

ONTVANG DE TIPGIDS EN/OF AANMELDEN GEBRUIKERSPANEL